Elárulta a szakértő: ezeket a fontos lépéseket kell betartani a koronavírus-járvány idején

MTI   
  Megosztom
Elárulta a szakértő: ezeket a fontos lépéseket kell betartani a koronavírus-járvány idején

Somogyi-Kovács Anita dietetikus adott tanácsokat a koronavírus-járványhoz kapcsolódóan. Elmondta, hogy most kiemelten fontos például a bevásárló lista készítés és, hogy a megvásárolt termékeket is tisztítsuk.

Somogyi-Kovács Anita dietetikus adott tanácsokat a koronavírus-járványhoz kapcsolódóan az M1 műsorában. Hangsúlyozta, hogy ajánlott például bevásárlólistát készíteni indulás előtt, mivel ezzel jelentősen lerövidíthető a vásárlásra fordított idő, ami különösen fontos a járvány idején.
Elmondta, hogy az előrecsomagolt termékeket, például a joghurtot, tejfölt a hazatérés után érdemes áttörölni és rövid ideig kint hagyni az asztalon.

Más termékeknél, például húsoknál kiemelten fontos az alapos átfőzés, átsütés. A zöldségeket alaposan meg kell mosni, illetve meghámozni. Hangsúlyozta, hogy bevásárlás előtt fontos otthon rendet tenni, alaposan fertőtleníteni a felületeket. Főzés előtt nagyon alaposan kezet kell mosni és a konyharuha is mindig legyen tiszta. Hozzáfűzte, hogy a mosogatószivacsban könnyen megtapadnak a baktériumok, ezért azt is ajánlott gyakrabban fertőtleníteni.

A dietetikus arra is felhívta a figyelmet: nagy a veszélye annak, hogy ilyenkor unalmukban többet nassolnak az emberek. Ennek kapcsán megjegyezte, csoki helyett ajánlott például sárgarépát fogyasztani.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

bevásárlás

dietetikus