Ketten osztoznak az Év strandétele címen: mutatjuk a nyertesek listáját

HelloVidék   
  Megosztom
Ketten osztoznak az Év strandétele címen: mutatjuk a nyertesek listáját

Kihirdették az Év strandétele verseny győztesét. Idén két étel is annyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy nem is tudtak dönteni. Az alsóörsi Fogas Bisztró hal erőlevese, és a balatonmáriafürdői Port Étterem és Panzió Balatoros nevű kreációja lett holtversenyben a győztes - számolt be róla a likebalaton.hu.

Ahogy a portál írja, a hatodik alkalommal megrendezett versenyen, 24 vendéglátóhely indult. Ezt ebben az évben a közönség ajánlása alapján lehetett megtenni. A teljes mezőnyből csupán hét ételt választottak ki, amit az ételek minősége, a regionális alapanyagok használata, az ár-érték arány, a hely megjelenése és a kiszolgálás minősége alapján határoztak meg. A kiválasztott ételeket személyesen kóstolta végig a verseny zsűrije, így alakult ki a végeredmény.

A döntőbe jutott ételek közül öt a déli partról, kettő az északiról került a legjobbak közé. Ezek a

  • Tiki Beach Bisztró Zamárdiból,
  • a Málna Büfé Balatonlelléről,
  • a Spéci Hotdog és Krumpli Balatonboglárról,
  • az A konyhám Balatonfenyvesről,
  • a Port Étterem és Panzió Balatonmáriafürdőről,
  • a Vitorlás Bisztró Keszthelyről
  • és a Fogas Bisztró Alsóörsről.

Az év felfedezettje ezúttal a déli parton található, a balatonboglári LSK nevű étel – azaz lellei süldő kifliben – megálmodója, a Spéci Hot Dog és Krumpli.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

év strandétele verseny

strandétel

győztes

lista

balaton

fogas bisztró

pont étterem és panzió balatoros