Ők főzték az ország legfinomabb lecsóját: ezek voltak a verseny legjobb receptjei

HelloVidék   
  Megosztom
Ők főzték az ország legfinomabb lecsóját: ezek voltak a verseny legjobb receptjei

Egy évig viselheti az ország legfinomabb lecsójának készítője megtisztelő címet az a csapat, amelyik az idei XVI. Országos Lecsófőző Fesztiválon megnyerte a főzőversenyt - írta meg a veol.hu.

Ahogy a portál írja, Balatonkenesén rendezték meg a most már hagyománynak számító országos lecsófesztivált, amely során bátor jelentkezők mérhették össze lecsókészítő tudásukat a a Széchenyi parkban tartott főzőversenyen.

Az egész napos fesztiválról sem hiányozhatott a kölyöksarok, a NABE környezetvédelmi játszóháza és a népi játszóház a legkisebbek örömére. A délelőtt folyamán további kézműves foglalkozásokkal, körhintával, csigafuttatóval és a Tájház Múzeum kiállításával is készültek a szervezők, amíg a főzőversenyre jelentkező csapatok elfoglalták helyüket a kijelölt állomásokon.

A település immár tizenhatodik éve töretlenül folytatja ez a szép hagyományt. Ez az idei fesztivál mégis egy kicsit más, mint a korábbiak. A Covid miatt olyan helyzetben vagyunk, hogy az idevonatkozó speciális szabályokat be kell tartani, hogy jövőre is megtarthassuk ezt a rendezvényt

- mondta Kontrát Károly országgyűlési képviselő az ünnepi megnyitón.

Az itt elkészült és díjazott lecsók valóban a legfinomabb ételek az országban, és méltók az országos lecsófesztivál minőségéhez

- tette hozzá Jurcsó János, Balatonkenese polgármestere.

Az ételeket Parragh Márta, Balatonkenese város díszpolgára, Geiszt József mesterszakács és Ráday Mihály televíziós személyiség bírálták. Az elsőként végzett csapat körülbelül egy óra alatt elkészült a versenyre szánt étellel, de nemcsak a leggyorsabbak voltak, hanem a zsűri szerint a legügyesebbek is, hiszen a Cinkosok nyerték meg az idei országos lecsófesztivál főzőversenyét.

Ahogy a lap írja, a csapatot egészségügyi dolgozók, újszülöttosztályon, gyerekosztályon, valamint az Országos Mentőszolgálatnál tevékenykedő hölgyek alkották. A győztes étel a lecsó Cinkosok módra nevet viselte, és a fantázianév egy különleges babos lecsót takart. Tavaly szintén ezzel az étellel különdíjat szereztek, idén viszont első helyen végzett a gasztronómiai műremek.

A második helyezett a LECS-GÓ csapat lett Karanténlecsójukkal, amelybe currybe pácolt csirkecombfilé került.

A harmadik helyet a Lecsóőrök csapatának Békés-Balaton koprodukció nevet viselő műve szerezte meg. A csapat egyébként a legnagyobb kondérral főzött a versenyzők közül. Nyemcsók Györgyné, a csapat kapitánya elmondta, három egyesület főzött közös erővel, Balatonkenese, Papkeszi és az újkígyósi polgárőrök.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lecsó

lecsófőző verseny

verseny

lecsófőzés

országos lecsófőző verseny

verseny

recept

receptek