Ők főzték az ország legfinomabb lecsóját: ezek voltak a verseny legjobb receptjei

HelloVidék   
  Megosztom
Ők főzték az ország legfinomabb lecsóját: ezek voltak a verseny legjobb receptjei

Egy évig viselheti az ország legfinomabb lecsójának készítője megtisztelő címet az a csapat, amelyik az idei XVI. Országos Lecsófőző Fesztiválon megnyerte a főzőversenyt - írta meg a veol.hu.

Ahogy a portál írja, Balatonkenesén rendezték meg a most már hagyománynak számító országos lecsófesztivált, amely során bátor jelentkezők mérhették össze lecsókészítő tudásukat a a Széchenyi parkban tartott főzőversenyen.

Az egész napos fesztiválról sem hiányozhatott a kölyöksarok, a NABE környezetvédelmi játszóháza és a népi játszóház a legkisebbek örömére. A délelőtt folyamán további kézműves foglalkozásokkal, körhintával, csigafuttatóval és a Tájház Múzeum kiállításával is készültek a szervezők, amíg a főzőversenyre jelentkező csapatok elfoglalták helyüket a kijelölt állomásokon.

A település immár tizenhatodik éve töretlenül folytatja ez a szép hagyományt. Ez az idei fesztivál mégis egy kicsit más, mint a korábbiak. A Covid miatt olyan helyzetben vagyunk, hogy az idevonatkozó speciális szabályokat be kell tartani, hogy jövőre is megtarthassuk ezt a rendezvényt

- mondta Kontrát Károly országgyűlési képviselő az ünnepi megnyitón.

Az itt elkészült és díjazott lecsók valóban a legfinomabb ételek az országban, és méltók az országos lecsófesztivál minőségéhez

- tette hozzá Jurcsó János, Balatonkenese polgármestere.

Az ételeket Parragh Márta, Balatonkenese város díszpolgára, Geiszt József mesterszakács és Ráday Mihály televíziós személyiség bírálták. Az elsőként végzett csapat körülbelül egy óra alatt elkészült a versenyre szánt étellel, de nemcsak a leggyorsabbak voltak, hanem a zsűri szerint a legügyesebbek is, hiszen a Cinkosok nyerték meg az idei országos lecsófesztivál főzőversenyét.

Ahogy a lap írja, a csapatot egészségügyi dolgozók, újszülöttosztályon, gyerekosztályon, valamint az Országos Mentőszolgálatnál tevékenykedő hölgyek alkották. A győztes étel a lecsó Cinkosok módra nevet viselte, és a fantázianév egy különleges babos lecsót takart. Tavaly szintén ezzel az étellel különdíjat szereztek, idén viszont első helyen végzett a gasztronómiai műremek.

A második helyezett a LECS-GÓ csapat lett Karanténlecsójukkal, amelybe currybe pácolt csirkecombfilé került.

A harmadik helyet a Lecsóőrök csapatának Békés-Balaton koprodukció nevet viselő műve szerezte meg. A csapat egyébként a legnagyobb kondérral főzött a versenyzők közül. Nyemcsók Györgyné, a csapat kapitánya elmondta, három egyesület főzött közös erővel, Balatonkenese, Papkeszi és az újkígyósi polgárőrök.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lecsó

lecsófőző verseny

verseny

lecsófőzés

országos lecsófőző verseny

verseny

recept

receptek