Új magyar paprikafajta adja a szupererőt: idén már Haragos Pista szaloncukrot is kóstolhatunk

HelloVidék   
  Megosztom
Új magyar paprikafajta adja a szupererőt: idén már Haragos Pista szaloncukrot is kóstolhatunk

Karácsonyi hiánycikké vált tavaly az Erős Pistás szaloncukor, és az óriási érdeklődést látva a kecskeméti Univer Product az idén már országosan forgalomba hozta. Újdonságként a lágyan csípős szaloncukrok mellé tett sokkal karakteresebb Haragos Pista változatot is. Így a bátrabbak kipróbálhatják, milyen az, amikor a csípős szaloncukor rokona beveti a szupererőt.

Egy esztendeje pillanatok alatt karácsonyi hiánycikké vált az Erős Pistás szaloncukor, még a gyorsan utángyártott mennyiséget is elkapkodták a boltokból. Az óriási érdeklődést látva a kecskeméti Univer Product az idén már országosan elérhetővé tette, így bárki megismerheti, milyen az, amikor a belga csokoládé harmonikus íze találkozik a hamisítatlan magyar paprika csípősségével.

A legbátrabbaknak ráadásként tettek két Haragos Pista ízesítésű szaloncukrot is a lágyan csípős változatok mellé. A fekete csomagolású szaloncukrokba a korábbinál legalább négyszer erősebb, speciálisan extra erősre nemesített magyar paprikafajtából került bele annyi, hogy a tavaly a csípősebb ízt hiányolók is kipróbálhassák magukat. Ezeket érdemes lesz magasabbra tenni a fenyőfán, már ha egyáltalában megmaradnak a díszítésig.

Új magyar paprikafajta adja a szupererőt

Az extra csípős szaloncukor szupererejét az a paprika adja, amelyet az elmúlt években nemesített az Univer hazai egyetemekkel együttműködve. Az Erős Pistához, Piros Aranyhoz és más ételízesítőkhöz létrehozott új fajtasor egyike az indiai vadfaj és a magyar fűszerpaprika keresztezéséből létrejött Unijol F1, amelyből az Erős Pista nyers darált paprikaterméknél legalább négyszer erősebb ételízesítő készül. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországon egyre ismertebb és töretlenül növekvő népszerűségű Haragos Pista terméknek legalább négyszer akkora a csípősséget adó kapszaicin tartalma, mint elődjének. Az Unijol paprika kapszaicin tartalma megközelíti a világszinten is erősnek számító habanero csili paprikákét, de ez az új fajta magyar klimatikus viszonyok között, szántóföldön is megterem. A gyártó minden más paprika nyersanyagához hasonlóan ezt is kizárólag magyar termelőktől szerzi be.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szaloncukor

erős pista

haragos pista

univer

édesség

karácsony