Hatalmas összeget fordítanak idén állatjóléti támogatásra

Világgazdaság   
  Megosztom
Hatalmas összeget fordítanak idén állatjóléti támogatásra

Új állatjóléti támogatási programról tárgyal az Európai Bizottsággal az Agrárminisztérium. Ennek keretében a baromfiágazat számára a tavalyinál több forrást különített el 2019-re a tárca - írja szerdai számában a Világgazdaság.

Az eddigiekhez hasonló szakmai tartalommal, de megemelt támogatási kerettel kívánja meghirdetni az Agrárminisztérium a 2018 végén kifutott támogatási program helyébe tervezett, 2025-ig tartó állatjóléti támogatást - közölte a tárca.

Az új támogatási program jóváhagyási eljárásában az Európai Bizottság és Magyarország közti szakmai egyeztetések még folyamatban vannak, így az új program nem január 1-jén indul, hanem a hivatalos jóváhagyást követően. A tárca hangsúlyozta, hogy kellő időt hagynak a támogatási kérelmek beadására. Az idei költségvetésben a baromfi-állatjóléti támogatások folyósítására több mint 12 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre, amely meghaladja a korábbi évek keretét.

A baromfitartás a magyar mezőgazdaság egyik legfontosabb ágazata. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet vágási statisztikai adatai szerint Magyarországon a tavalyi év első tíz hónapjában - élősúlyban mérve - 571 ezer tonna baromfit vágtak le, ami 12,7 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában vágóhidakra került mennyiség.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

támogatás

gazdaság

program

agrár

mezőgazdaság

állatjólét

baromfi