Javul a munkaerőpiac Zalában: idén is csökkent az álláskeresők száma

MTI   
  Megosztom
Javul a munkaerőpiac Zalában: idén is csökkent az álláskeresők száma

Zala megyében 8,5 százalékkal csökkent egy év alatt az álláskeresők száma: a februári zárónapon 7116 álláskeresőt regisztráltak a Zala Megyei Kormányhivatal munkatársai, 665-el kevesebbet, mint az elmúlt év azonos időszakában , közölték csütörtökön az MTI-vel.

A hivatal közlése szerint februárban 5,4 százalék volt a nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva. Az álláskeresési ráta értéke 0,7 százalékponttal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

A közleményben kitértek arra is, hogy az elmúlt években, februárban néhány száz fővel emelkedett a nyilvántartott álláskeresők száma, idén viszont mérsékeltebb növekedés a tapasztalható: a januárinál 170-el volt magasabb februárban az álláskeresők száma.

A pályakezdő álláskeresők aránya 7 százalék: februárban 513 fiatal keresett munkát a kormányhivatal segítségével. Az év első 2 hónapjában 110 pályakezdő került újonnan a regisztrációba. Februárban az álláskeresők 17 százaléka (1223 ember) részesült álláskeresési járadékban.

Zala megyében 1350 álláskereső kérte februárban a nyilvántartásba való felvételét, közülük 184-en első alkalommal regisztráltak. A nyilvántartásból közel 1200-an kerültek ki.

A foglalkoztatók a tél utolsó hónapjában az elsődleges munkaerőpiacon több mint ezer új, nem támogatott álláshelyet jelentettek be Zala megyében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zala megye

álláskeresés

munkaerőpiac