Ebesen tevékenykedik a szeretetszolgálat: 40 projetjük van tervben

MTI   
  Megosztom
Ebesen tevékenykedik a szeretetszolgálat: 40 projetjük van tervben

Európai uniós és hazai forrásból 650 millió forintos beruházással öt településen fejleszti logisztikai tevékenységét a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) - közölte Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Hajdú-Bihar megyei Ebesen.

A szeretetszolgálat munkája felbecsülhetetlen jelentőségű a magyarországi és a Kárpát-medencei segélyezési feladatok ellátásában, mondta Vitályos Eszter az ebesi beruházás projektnyitó rendezvényén.

Felsorolása szerint az MRSZ Ebesen és Gelénesen raktárt épít, Szentesen, Alsóörsön és Pécs-kertvárosban pedig adománykoordinációs pontokat alakítanak ki, amelyek komplex szolgáltatásokat nyújtanak a hátrányos helyzetűeknek, illetve a krízishelyzetben lévő családoknak.

A hazai karitatív szervezetek összesen 4,5 milliárd forintból 37 településen 40 projektet valósítanak meg, ezek egyike az ebesi beruházás, mondta el Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Hazánkban hat nagy és három kisebb karitatív szervezet gondoskodik a rászorulókról, közülük nyolcat a történelmi egyházak működtetnek.

Az MRSZ mostani fejlesztései közül kiemelte a gelénesi raktár szerepét, ahonnan "a kárpátaljai testvéreinket, magyarokat és más nemzetiségeket" segít majd a szervezet.

A szeretetszolgálat az egyik legősibb evangéliumi tevékenység, amit már az apostolok körében is gyakoroltak.

- mondta Fekete Károly, tiszántúli református püspök.

Alapítványuk a logisztikai tevékenység és a gépjármű park fejlesztésével gyorsabban, hatékonyabban tud még nagyobb területen, még több hátrányos helyzetű családnak segíteni humanitárius, valamint katasztrófa- és veszélyhelyzet-kezelési tevékenységével, mondta el Oláh István, az MRSZ Alapítvány kuratóriumának elnöke, majd hozzátette, hogy az ebesi beruházás során ezer négyzetméter alapterületű raktárt alakítanak ki.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeretetszolgálat

fejlesztés