Nagy dolog: ezeken a településeken fejlesztik a szennyvízrendszert

MTI   
  Megosztom
Nagy dolog: ezeken a településeken fejlesztik a szennyvízrendszert

Mintegy négymilliárd forintból fejlesztik a szennyvízelvezetési és -kezelési rendszert az észak- és közép-dunántúli régió tíz településén - tájékoztatta Rajka polgármestere csütörtökön az MTI-t.

Kiss Vince elmondta, a fejlesztések Bajóton, Bezenyén, Csabrendeken, Dunakilitin, Dunaszigeten, Feketeerdőben, Lábatlanban, Nyergesújfaluban, Rajkán és Répcelakon, főként európai uniós támogatásból valósulnak meg. A program célja, hogy magasabb színvonalú és a kor követelményeinek megfelelő legyen a szennyvízelvezetési és -tisztítási szolgáltatás.

Közölte, Bezenyén és a bezenyei szennyvízelvezetési agglomerációban (Dunakiliti, Dunasziget, Feketeerdő, Rajka) bővítik a csatornahálózatot és fejlesztik a szennyvíztelepet. Utóbbi tervezése megkezdődött, a kivitelezést várhatóan ősszel kezdik meg. A csatornahálózat bővítése keretében bekötik a rendszerbe azokat a Bezenye-Papréten található ingatlanokat, amelyek már rácsatlakoztak az ivóvízhálózatra.

A rajkai és bezenyei szennyvíztelep között szennyvíznyomócsövet építenek ki, a kivitelezés a napokban indul

- mondta, jelezve a polgármester, a fejlesztés a többi helyszínen a tervezési, illetve az engedélyeztetési szakaszban van. A beruházás honlapján olvasható információk szerint a beruházásra a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében nyertek el támogatást a települések. Az Európai Unió az összérték 88 százalékát biztosítja, a fennmaradó részt a magyar állam fedezi. A program 2021 őszére fejeződik be.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

dunántúl

beruházás