Súlyos a helyzet: nincs elég járőr a legtöbb megyeszékhelyen

24.hu   
  Megosztom
Súlyos a helyzet: nincs elég járőr a legtöbb megyeszékhelyen

A megyeszékhelyek háromnegyedében, tizennégy városban kevesebb járőr, járőrvezető és járőrparancsnok dolgozik, mint kellene – derül ki azokból a válaszokból, amiket közérdekű adatigénylésünkre adtak a megyei rendőrkapitányok. Nemcsak a rendszeresített és betöltött álláshelyek számára kérdeztünk rá, de arra is, hogy öt éve hány hasonló státusz volt - írja a 24.hu.

Ahogy a portál írta, Egerben csökkent a leginkább a járőrök létszáma. 2014-ben még 117 státusz volt, ma 105-van, de csak 85 betöltött ezek közül. Az adatok szerint az észak-magyarországi régió két megyeszékhelyén, Miskolcon és Salgótarjánban kicsivel jobb a helyzet. Miskolcon van a legtöbb járőr megyeszékhelyeket tekintve, itt csak hét álláshely nincs betöltve, Salgótarjánban pedig kijelenthető, hogy nincs járőrhiány - ezt csak Debrecen, Szekszárd és Szombathely mondhatja el magáról.

Tatabányán viszont nem túl jó a helyzet, az állások negyede nincs betöltve, itt az 52 státuszból csak 39-et tudnak betölteni. Szegeden 121 státuszból csak 101 járőr lát el feladatokat, Kaposváron 19 státusz nincs betöltve a 77-ből, Zalaegerszegen pedig négy üres állás van a 74-ből.

Szolnokon 101 státuszból 85 járőr van állásban. Szombathelyen 116, Győrben 125-re nőtt a járőrök száma az elmúlt öt évben, igaz Győrben a státuszok számát ennél is nagyobb ütemben emelték, most 141 álláshely van, vagyis 16 betöltetlen. Szekszárdon kicsit felemás a helyzet, a 61 meglévő státuszra 81 járőr jut.

A portál kérdésére, hogy milyen átszervezésekkel, helyettesítésekkel oldják meg a létszámhiányt, az összes megyei vezetőtől ugyanazt a választ kapták. A válaszokból kiderült a rendőrfőkapitányságok és a megyei kapitányságok járőrei, járőrvezetői és járőrparancsnokai mellett a körzeti megbízottak, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai is részt vesznek a közrend biztosításában.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőr

rendőr járőr

járőr

megyeszékhely

megye

hiány

város

járőrvezető

rendőrkapitány