Új vasútállomást kap Debrecen a BMW-gyár miatt: ilyen lesz

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Új vasútállomást kap Debrecen a BMW-gyár miatt: ilyen lesz

Új állomásépületet létesítenek a Macs Ipari Park állomáson, az épülő BMW-gyárnak is otthont adó, Debrecen mellett lévő ipari parkhoz vezető vasúti pályán pedig nagyobb sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok - írja a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint kivitelezőt keresnek a Macs Ipari Park vasútállomásának megépítésére, ahol a BMW-gyár is helyet kap majd. Emellett a Debrecen-Füzesabony vasútvonal bővítése és felújítása is megkezdődhet. A Macs Ipari Park állomáson új vasútállomást és üzemi épületet is kialakítanak, a vasúti pálya mellett pedig nemcsak a forgalomirányító, hanem a biztosítóberendezéseket is korszerűsítik. A vasútvonalat úgy építik át, hogy az 80-100 kilométer/órás sebességre és 225 kN tengelyterhelésre legyen képes. E munkálatok azt eredményezik, hogy a meglévő nyomvonalat 11,6 kilométer hosszan kell felújítani, valamint további 3,6 kilométeren át kell építeni. Debrecen és Tócóvölgy állomások között emiatt egy második vágányt is szükséges építeni.

A BMW-autógyár építési munkálatai várhatóan 2020 tavaszán kezdődnek el, de már jelenleg is 250 BMW-alkalmazott dolgozik a terület előkészítésén. Az új üzemben belső égésű motorral felszerelt és akkumulátoros gépkocsikat fognak előállítani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

állomás

vonat

vasút

máv

macs

ipari park

közlekedés

bmw

bmw gyár