Maxon pörög az építőipar, de egyre súlyosabb a szakemberhiány: 30 ezer melós hiányzik

MTI   
  Megosztom
Maxon pörög az építőipar, de egyre súlyosabb a szakemberhiány: 30 ezer melós hiányzik

Az év végéig eléri a magyar építőipar teljesítménye a 4000 milliárd forintot - mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán.

Koji László közölte: az ágazat teljesítménye idén 25 százalékkal haladta meg a tavalyit, ami magasabb értéket jelent, mint a recesszió előtti utolsó jó év. Az ágazatot jellemző munkaerőhiányra kitérve az ÉVOSZ elnöke arról beszélt, hogy elégedett lenne, ha a külföldön dolgozó 30 ezer magyar építőipari szakember 10 százalékát haza tudnák csábítani.

Álláspontja szerint ehhez szükséges, hogy a külföldön dolgozók számára hiteles képet tudjanak adni a hazai ágazat jelenlegi helyzetéről. Koji László úgy vélekedett: ha a szakmunkások és mérnökök külföldi bérük - juttatásokkal együtt - 60 százalékát meg tudják keresni Magyarországon, annak "nagyon erős hazahívó ereje van".

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

évosz

építőipar

építés

építkezés

munkaerőhiány