Rengeteg pénzt kap a város: hatalmas változások Pakson

MTI   
  Megosztom
Rengeteg pénzt kap a város: hatalmas változások Pakson

Közel négymilliárd forint állami támogatást kapott a paksi önkormányzat az új atomerőmű építéséhez kapcsolódó városi fejlesztésekre: új vízrendszer, kulturális negyedet és integrált katasztrófavédelmi központot tartalmazó új városmag épül a következő években.

Nagy volumenű fejlesztések indulnak Pakson a következő években. A 19600 lakosú városban az új atomerőmű-építés idején várhatóan 10-12 ezerrel nő az ott élők száma, a későbbi időszakban pedig 5-6 ezer fős növekedésre számít a város.

1,9 milliárd forintot a vízi közművek fejlesztésének tervezésére fordít a város, amely magában foglalja az ivóvízellátás, a szennyvíz- és a csapadékvíz-elvezetés terveinek elkészítését

- mondta Szabó Péter a település polgármestere.

A vízrendszer biztosítja majd az új atomerőművi blokkok ivóvízellátását, és szolgálja ki a növekvő lakossági igényeket.

További 1,9 milliárd forint támogatásból váltják ki az egykori konzervgyár területét váltják ki, ahova a három-négy éven belül elkészülő új városközpont kerülhet. A központban kulturális negyed, közigazgatási és iskolaközpont is épül, valamint itt hozzák létre a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők, a bíróság és az idegenrendészet számára kialakítandó, integrált katasztrófavédelmi központot.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

paks

fejlesztés

támogatás