Dübörög a biznisz: a magyar baromfi-birodalom beszippantotta a Ságát

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Dübörög a biznisz: a magyar baromfi-birodalom beszippantotta a Ságát

A kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki, közel 200 embert foglalkoztat. Most felvásárolta az angol tulajdonú, sárvári székhelyű Sága Zrt.-t, ami az ország piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalata 260 munkavállalóval. A Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiája szerint bővíteni szeretné a termékkínálatát.

Megvette a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. az angol tulajdonú Sága Zrt. részvényeinek 100 százalékát, a vételárat hétfőn egyenlítették ki. A tranzakciót jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal.

A sárvári székhelyű Sága Zrt. Magyarország piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalata, munkavállalóinak száma 260.

A Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiája Bárány László tulajdonos szerint a termékkínálat bővítése, ehhez pedig szorosan illeszkedett a mostani tranzakció. A jövőben komoly technológiai fejlesztéseket terveznek a sárvári üzemben is; a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése. A belföldi piacon való növekedés mellett nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés növelése, ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sága

master good