Dübörög a biznisz: a magyar baromfi-birodalom beszippantotta a Ságát

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Dübörög a biznisz: a magyar baromfi-birodalom beszippantotta a Ságát

A kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki, közel 200 embert foglalkoztat. Most felvásárolta az angol tulajdonú, sárvári székhelyű Sága Zrt.-t, ami az ország piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalata 260 munkavállalóval. A Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiája szerint bővíteni szeretné a termékkínálatát.

Megvette a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. az angol tulajdonú Sága Zrt. részvényeinek 100 százalékát, a vételárat hétfőn egyenlítették ki. A tranzakciót jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal.

A sárvári székhelyű Sága Zrt. Magyarország piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalata, munkavállalóinak száma 260.

A Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiája Bárány László tulajdonos szerint a termékkínálat bővítése, ehhez pedig szorosan illeszkedett a mostani tranzakció. A jövőben komoly technológiai fejlesztéseket terveznek a sárvári üzemben is; a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése. A belföldi piacon való növekedés mellett nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés növelése, ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sága

master good