Milliárdos összeg Békés megyének: tizenegy település osztozik a pénzen

MTI   
  Megosztom
Milliárdos összeg Békés megyének: tizenegy település osztozik a pénzen

1,6 milliárd forintnyi támogatást nyert el tizenegy Békés megyei település bölcsődei férőhelyek kialakítására, bővítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Csaknem 1,6 milliárd forintot nyert el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) tizenegy Békés megyei település bölcsődei férőhelyek kialakítására és bővítésére - tájékoztatta a megyei önkormányzat kedden közleményben az MTI-t.

Csaknem 1,6 milliárd forintot nyert el Bucsa, Vésztő, Szabadkígyós, Gyomaendrőd, Mezőberény, Füzesgyarmat, Csorvás, Kondoros, Szeghalom és Körösladány önkormányzata, valamint a zsadányi református egyházközség az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A legnagyobb összeget, 250 millió forintot Zsadány kapta.

Eredetileg közel 58 milliárd forintot kapott volna Békés megye a keretből, de a megítélt összeg már 60 milliárd forintnál is több.

70 megyei településen - a megyeszékhelyet nem számítva - 466 projekt valósult vagy valósul meg

- mondta Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke.

Hozzáfűzte, hogy eddig 19 ipari park és hat inkubátorház épült, húsz turisztikai fejlesztés valósult meg, 43 piac létesült, 62 óvodában és bölcsődében volt beruházás, 60 kilométer kerékpárút épült és 133 épület újult meg energetikailag.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bölcsőde

békés

békés megye

településfejlesztés

uniós forrás