Milliárdos összeg Békés megyének: tizenegy település osztozik a pénzen

MTI   
  Megosztom
Milliárdos összeg Békés megyének: tizenegy település osztozik a pénzen

1,6 milliárd forintnyi támogatást nyert el tizenegy Békés megyei település bölcsődei férőhelyek kialakítására, bővítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Csaknem 1,6 milliárd forintot nyert el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) tizenegy Békés megyei település bölcsődei férőhelyek kialakítására és bővítésére - tájékoztatta a megyei önkormányzat kedden közleményben az MTI-t.

Csaknem 1,6 milliárd forintot nyert el Bucsa, Vésztő, Szabadkígyós, Gyomaendrőd, Mezőberény, Füzesgyarmat, Csorvás, Kondoros, Szeghalom és Körösladány önkormányzata, valamint a zsadányi református egyházközség az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A legnagyobb összeget, 250 millió forintot Zsadány kapta.

Eredetileg közel 58 milliárd forintot kapott volna Békés megye a keretből, de a megítélt összeg már 60 milliárd forintnál is több.

70 megyei településen - a megyeszékhelyet nem számítva - 466 projekt valósult vagy valósul meg

- mondta Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke.

Hozzáfűzte, hogy eddig 19 ipari park és hat inkubátorház épült, húsz turisztikai fejlesztés valósult meg, 43 piac létesült, 62 óvodában és bölcsődében volt beruházás, 60 kilométer kerékpárút épült és 133 épület újult meg energetikailag.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bölcsőde

békés

békés megye

településfejlesztés

uniós forrás