Örülnek a termelők: részlegesen megnyitják a csornai piacot

HelloVidék   
  Megosztom
Örülnek a termelők: részlegesen megnyitják a csornai piacot

Az agrárminiszter ajánlásának megfelelően részlegesen ismét megnyitja a csornai piacot az önkormányzat. Szerdán és szombaton lehet vásárolni, reggel fél héttől délig, persze a szabályok szerint - írja a Kisalföld.

Ahogy a portál írja, olyan szabályok mellett nyit ki a piac, mint például

  • csak a 65 évnél idősebb vevők tartózkodhatnak a vásárban kilenc és tizenkét óra között
  • a fiatalabbak reggel kilencig vásárolhatnak be
  • egymástól négy méterre lesznek elhelyezve az árusítóhelyek,
  • valamint nyolc méterre növelik a távolságot a standsorok között
  • a vásárlók részére érintés nélkül használható kézfertőtlenítőszer-adagolót helyeznek ki a piacfelügyeleti irodánál.

Mint kiemelték a szerdai és szombati piacon főként helyi őstermelőkre számít az üzemeltető.

Árusítani húst és füstöltárut, tejterméket, sajtot, tojást, virágot és palántát, zöldséget és gyümölcsöt lehet. Az termelőknek kötelességük szájmaszkot és gumikesztyűt hordaniuk, illetve folyamatosan gondoskodniuk kell a hely fertőtlenítéséről

- olvasható a lap beszámolójában.

Emellett kitértek arra is, hogy tilos az önkiszolgálás. Legalább két értékesítőnek kell lennie a nagy forgalmú helyeknél, hogy a torlódás elkerülhető legyen. Fontos továbbá, hogy aki az árut kezeli, nem bánhat a pénzzel is. Csak olyanok állhatnak a standok mögé, akik egészségesek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csorna

piac

termelők

önkormányzat