Örülnek a termelők: részlegesen megnyitják a csornai piacot

HelloVidék   
  Megosztom
Örülnek a termelők: részlegesen megnyitják a csornai piacot

Az agrárminiszter ajánlásának megfelelően részlegesen ismét megnyitja a csornai piacot az önkormányzat. Szerdán és szombaton lehet vásárolni, reggel fél héttől délig, persze a szabályok szerint - írja a Kisalföld.

Ahogy a portál írja, olyan szabályok mellett nyit ki a piac, mint például

  • csak a 65 évnél idősebb vevők tartózkodhatnak a vásárban kilenc és tizenkét óra között
  • a fiatalabbak reggel kilencig vásárolhatnak be
  • egymástól négy méterre lesznek elhelyezve az árusítóhelyek,
  • valamint nyolc méterre növelik a távolságot a standsorok között
  • a vásárlók részére érintés nélkül használható kézfertőtlenítőszer-adagolót helyeznek ki a piacfelügyeleti irodánál.

Mint kiemelték a szerdai és szombati piacon főként helyi őstermelőkre számít az üzemeltető.

Árusítani húst és füstöltárut, tejterméket, sajtot, tojást, virágot és palántát, zöldséget és gyümölcsöt lehet. Az termelőknek kötelességük szájmaszkot és gumikesztyűt hordaniuk, illetve folyamatosan gondoskodniuk kell a hely fertőtlenítéséről

- olvasható a lap beszámolójában.

Emellett kitértek arra is, hogy tilos az önkiszolgálás. Legalább két értékesítőnek kell lennie a nagy forgalmú helyeknél, hogy a torlódás elkerülhető legyen. Fontos továbbá, hogy aki az árut kezeli, nem bánhat a pénzzel is. Csak olyanok állhatnak a standok mögé, akik egészségesek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csorna

piac

termelők

önkormányzat