Örülnek a termelők: részlegesen megnyitják a csornai piacot

HelloVidék   
  Megosztom
Örülnek a termelők: részlegesen megnyitják a csornai piacot

Az agrárminiszter ajánlásának megfelelően részlegesen ismét megnyitja a csornai piacot az önkormányzat. Szerdán és szombaton lehet vásárolni, reggel fél héttől délig, persze a szabályok szerint - írja a Kisalföld.

Ahogy a portál írja, olyan szabályok mellett nyit ki a piac, mint például

  • csak a 65 évnél idősebb vevők tartózkodhatnak a vásárban kilenc és tizenkét óra között
  • a fiatalabbak reggel kilencig vásárolhatnak be
  • egymástól négy méterre lesznek elhelyezve az árusítóhelyek,
  • valamint nyolc méterre növelik a távolságot a standsorok között
  • a vásárlók részére érintés nélkül használható kézfertőtlenítőszer-adagolót helyeznek ki a piacfelügyeleti irodánál.

Mint kiemelték a szerdai és szombati piacon főként helyi őstermelőkre számít az üzemeltető.

Árusítani húst és füstöltárut, tejterméket, sajtot, tojást, virágot és palántát, zöldséget és gyümölcsöt lehet. Az termelőknek kötelességük szájmaszkot és gumikesztyűt hordaniuk, illetve folyamatosan gondoskodniuk kell a hely fertőtlenítéséről

- olvasható a lap beszámolójában.

Emellett kitértek arra is, hogy tilos az önkiszolgálás. Legalább két értékesítőnek kell lennie a nagy forgalmú helyeknél, hogy a torlódás elkerülhető legyen. Fontos továbbá, hogy aki az árut kezeli, nem bánhat a pénzzel is. Csak olyanok állhatnak a standok mögé, akik egészségesek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csorna

piac

termelők

önkormányzat