Döntöttek: milliárdos fejlesztések kezdődnek Komárom-Esztergom megyében

MTI   
  Megosztom
Döntöttek: milliárdos fejlesztések kezdődnek Komárom-Esztergom megyében

A Komárom-Esztergom megyei önkormányzat támogató döntésével 1,3 milliárd forintnyi beruházás valósulhat meg 11 településen, a forrásokból óvodákat fejlesztenek, valamint vízelvezető árkokat létesítenek - tájékoztatta a megyei közgyűlés elnöke az MTI-t.

Popovics György elmondta, a gyermeknevelési intézmények fejlesztése során összesen 50 új férőhely jöhet létre. A legjelentősebb beruházás Vértesszőlősön valósulhat meg, ahol a község Tatabányával határos részén új bölcsődét építenek 24 gyermek részére.

A belterületi vízrendezési program keretében közel tíz kilométer hosszúságban korszerűsítik a csapadékvíz elvezetését. Császár, Bana és Baj településeken összesen nyolc kilométernyi árokrendszert hoznak rendbe 400 millió forint ráfordításával, Gyermelyen pedig egyhektáros víztározót építenek 100 millió forintért.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

komárom-esztergom megye

fejlesztés

beruházás