Így juthatsz most állami földekhez: itt vannak a részletek, ha vásárolnál

HelloVidék   
  Megosztom
Így juthatsz most állami földekhez: itt vannak a részletek, ha vásárolnál

Közel 10.000 hektár állami földet hirdetnek meg eladásra szeptember 21-én - számolt be róla Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) közösségi oldalán.

Ahogy a közleményben írják, a földek listája az www.nfk.gov.hu és a www.kormany.hu oldalon lesz elérhető, valamint az érintett települések önkormányzatainak honlapján is közzétételre kerül.

Minden ingatlannál lesz később értékbecslés, így egy ennél alacsonyabb ajánlat esetén meg kell fizetni az értékbecslésben foglalt árat. Az értékbecslés 1 ha térmértékig ingyenes lesz az ajánlattevőnek.
Több ajánlattevő közül azé lesz a föld, aki magasabb árat ajánlott (amennyiben az a minimális ellenértéket eléri).

Azonos ajánlati árak esetén az elővásárlási rangsorban előrébb álló személy lesz. Kifüggesztés, elővásárlási jog egyebekben nincs, de a tulajdonszerzési feltételeknek ez esetben is meg kell felelni (pl. 300 ha; földműves).

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magosz

magyar gazdakörök és gazdaszövetkezetek országos szövetsége

állami földek

földvásárlás