Mit nekik a pocsék szezon: egyenesen tarol ez a családi méhészet, mi lehet a titkuk?

HelloVidék   
  Megosztom
Mit nekik a pocsék szezon: egyenesen tarol ez a családi méhészet, mi lehet a titkuk?

A debreceni BeoBee Méhészet pozitívan zárta a tavalyi évet, bár elfagyásokkal és növényvédő szerek okozta méh-elhullásokkal is szembe kellett nézniük.

A nehéz méhészeti szezon ellenére a debreceni BeoBee Méhészet pozitívan zárta a tavalyi évet. Megnövekedett keresletről és szakmai elismerésekről számolt be a családi vállalkozás: a méhészet Hortobágyi BIO vadvirágméze elnyerte a Hortobágyi Nemzeti Parki Termék Védjegy címet, amely nemcsak a termék adott régióbeli származására utal, de valódi minőségi garanciát is jelent. A méhészet termékeit a szakma is díjazta; a 2020 Év Méze versenyen a Hajdú-Bihar megyei vállalkozás repceméze arany minősítést és a Repce kategória II. helyezését érdemelte ki. Ugyanitt díjazták a méhészet Hortobágyi BIO vadvirágmézét és napraforgó krémmézét is.

Méz-termelési szempontból rendkívül nehéz éven van túl a debreceni méhészet: elfagyásokkal és növényvédő szerek okozta méh-elhullásokkal is szembe kellett nézniük, az évet mégis pozitív előjellel zárták.

A klasszikus piaci vásárlások mellett rengetegen fedezték fel az online méz-vásárlásban rejlő előnyöket is.

Ma már nemcsak megyei, hanem országos szinten is keresik a jelenleg 285 méhcsaláddal működő BeoBee Méhészet termékeit. Legkeresettebb továbbra is az akácméz, de a méz-rajongók egyre nyitottabbak különleges ízvilágú mézek iránt, mint a napraforgóméz, vagy a bodzás repceméz. A Gál Méhészet néven is ismert vállalkozás népszerű fajtaméze még a Hortobágyi BIO vadvirágméz is, amely nemrég nyerte el a Hortobágyi Nemzeti Parki Termék védjegyét: a védjegyet az a jellegzetes, helyi előállítású termék érdemelheti ki, amelyet a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, természetvédelmi oltalom alatt álló területen termeltek. A Nemzeti Parkban szinte érintetlen virágmezőkön gyűjthetik az édes nektárt a méhek, szorgos munkájuk eredménye pedig egy fűszeres zamatú méz-különlegesség, amely a vásárlók egyik aktuális kedvence.

Nemcsak a fogyasztók, a szakma is régóta elismeri a Gál Attila méhész által vezetett vállalkozás termékeit, sorra díjazva a mézeket. 2020-ban a méhészet repceméze nemcsak arany minősítést kapott, de a Repce kategória II. helyezettje is lett az Év Méze versenyen. A méhészet Hortobágyi BIO vadvirágméze és napraforgó krémméze pedig ezüst minősítést nyert el a tavaly év végén rendezett megmérettetésen, több száz induló közül.

2020 számunkra a végletek éve volt, de igen bizakodók vagyunk a jövőt illetően. Örülünk, hogy egyre többen felismerik: a tiszta forrásból származó mézek és méhészeti termékek nemcsak télen fejtik ki áldásos hatásukat, hanem egész évben kínálják természetes, gyengéd, mégis hatékony támogatásukat

- mondta Gál Attila.

2021-ben számos tervet tűzött ki maga elé a debreceni méhészet: jelentősen növelnék a méhcsaládok számát. Emellett prémium BIO termékcsalád bevezetésén is dolgoznak, valamint ízesített mézek felé is nyitnának; mindkettőre nagy piaci igény mutatkozik. A méhészet hosszabb távú céljai között szerepel egy új, nagyobb kapacitású mézcsomagoló üzem létrehozása, és külföldi piacok felé való nyitás is prémium kategóriás termékekkel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

méhészet

családi vállalkozás

beobee

hortobágyi nemzeti park