Koronavírus: egyre tragikusabb a helyzet ebben a megyében, sok a súlyosan beteg fiatal

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Koronavírus: egyre tragikusabb a helyzet ebben a megyében, sok a súlyosan beteg fiatal

Állítólag olyan magas a Baranya megyében megfertőződő betegek száma, hogy folyamatosan kell kialakítani újabb és újabb koronavírus-részlegeket az egészségügyi intézményekben.

Az ATV Híradó úgy tudja, hogy az Pécsi Tudományegyetem négyszázágyas klinikáján a 4-5. emeleti műtőket is koronavírusos betegek kezelésére alkalmas intenzív osztállyá alakították át. A sebészek és az érsebészek a szívcentrumba járnak hetente kétszer műteni.

A Pécsi Koronavírus Központ infektológiai részlegének vezetője egy hete nyilatkozott az ATV-nek. Péterfi Zoltán akkor azt mondta, hogy egyre több, más betegséggel nem rendelkező fiatal kerül be hozzájuk súlyos szövődményekkel és tünetekkel. Elmondása szerint a betegek 58 százaléka 60 év alatti, és ugyanez az arány vonatkozik az intenzíven ellátottakra is.

Ez az arány korábban a 25 százalék volt

– idézte fel.

Híradónk most próbált az egyetemtől újabb információt szerezni, de ezúttal senki nem kívánt nyilatkozni. A stáb értesülései szerint azonban egyre nagyobb a teher a klinika dolgozóin, mivel több közeli kórházban már megtelt minden ágy. Ez is azt erősíti, hogy a pécsi klinikán szükségessé vált újabb részlegek kialakítása.

Az ATV megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz a kérdésekre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

koronavírus

baranya megye

járvány

járvány elleni védekezés