Rejtélyes ügyben nyomoznak: ezúttal nem az állványzat, a kordon dőlt le Pécsett

HelloVidék   
  Megosztom
Rejtélyes ügyben nyomoznak: ezúttal nem az állványzat, a kordon dőlt le Pécsett

Korábban a teljes állványzat leomlott Pécs belvárosában az Aranyhajó Fogadónál, majd törmelék hullott le két emelet magasból, most pedig a kordon dőlt össze ugyanott. Tragédia nem történt az esetek során, de ez utóbbi esetnél már emberi beavatkozásra, vandalizmusra gyanakszanak.

Májusban az erős szél miatt a teljes állványzat leomlott a Pécs belvárosában álló, felújított Aranyhajó Fogadónál, majd június elején a munkálatok közben építési törmelék hullott a Király utcára. Ezúttal "csak" a kordon dől össze a fogadó mellett, de most valószínűsíthető, hogy emberi beavatkozás, vandalizmus történhetett, mondta el az Aranyhajó Fogadó tulajdonosa a szabadpecs.hu-nak.

Ráadásul az Aranyhajónál az elmúlt hetekben két baleset is történt, az emlékezetes állványledőlés, amelynél isteni csodának köszönhető, hogy nem történt tragédia, majd nem sokkal később törmelék zúdult két emelet magasból az építési területre, sőt azon túl is, a Király utcára is jutott belőle, ami után nyomozás is indult.

Czéh-Tóth Márk, az Aranyhajó Fogadó (újbóli megnyitásakor már Nick Hotel) és a mellette álló Palatinus Hotel tulajdonosa azt is elmondta, hogy gondolkodnak azon, ezt a mai esetet is figyelembe véve, hogy a munkaidő utáni állandó őrzést is biztosítani fogják az építési területen. A lehető leggyorsabban visszaállítják az eredeti állapotot, és együttműködnek a pécsi önkormányzattal az építkezéssel kapcsolatban a közelmúltban történt balesetek miatt indított vizsgálatban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pécs

baranya megye

belváros

aranyhajó fogadó

kordon

vandalizmus

rongálás

vizsgálat

nyomozás