Milliárdokból fejlesztik a nyírségi várost: az M3-asra csatlakozik az ipari park

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Milliárdokból fejlesztik a nyírségi várost: az M3-asra csatlakozik az ipari park

Jól haladnak és rövidesen befejeződnek a nyírbátori ipari park infrastrukturális és energetikai fejlesztését magában foglaló, közel 2,5 milliárd forint értékű bővítési munkálatok, közölték a kormány és a város képviselői sajtótájékoztatón kedden a nyírségi városban. Nyírbátorba 2014-től 2021-ig közel ötven programban több mint 34 milliárd forint fejlesztési támogatás érkezett.

Az 57 hektáros parkot és az M3-as autópályára vezető utat összekötő elkerülő út építéséről, az ipari terület autóbusz megállóhelyeinek kialakításáról és az áramellátás fejlesztéséről 2018-ban született döntés, az ehhez szükséges több mint egymilliárdos forrást részben a Terület- és településfejlesztési operatív program nyertes pályázata segítségével finanszírozzák.

A beruházáshoz az önkormányzat 300 millió forintot biztosított, a költségek emelkedése miatt az uniós forrást a kormány további 200 millió forinttal egészítette ki

- mondta Máté Antal, a település polgármestere.

A parkban működő multinacionális társaságok, valamint kis- és közepes vállalkozások újabb beruházásai és kapacitásbővítései miatt szükség van a park áramhálózatának fejlesztésére, a költségekhez az áramszolgáltató saját forrásból 700 millió forintot tett hozzá. Ennek keretében bővítik az elektromos hálózatot, fejlesztik a kapacitása határát elérő alállomást, valamint földkábelekkel váltják ki a légvezetékeket. Ezzel 15 megawattos többletteljesítményt kapnak az üzemek, és új fogyasztókat is tud fogadni az elektromos rendszer.

A park a nagy kamionforgalom mellett jelentős személyforgalmat bonyolít le, műszakváltások alkalmával mintegy száz busz érkezik az összesen 4500 embert foglalkoztató parkba. Az elkerülő útszakasz nyolcvan százalékos készültségben van és nagyrészt elkészültek az áramhálózati fejlesztések. Nyírbátorba 2014-től 2021-ig közel ötven programban több mint 34 milliárd forint fejlesztési támogatás érkezett.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

területfejlesztés

nyírbátor

ipari park

összekötő út

fejlesztés

beruházás

szabolcs-szatmár-bereg megye

útépítés

áramellátás