Kifakadt a szakértő: nem vagyunk felkészülve az inváziós szúnyogok csípésére

HelloVidék   
  Megosztom
Kifakadt a szakértő: nem vagyunk felkészülve az inváziós szúnyogok csípésére

Már több mint kétezer lakossági bejelentést tart nyilván a „Szúnyogmonitor”, amely az új, úgynevezett inváziós szúnyogfajok elterjedését vizsgálja. Ezek a klímaváltozás nyomán megjelenő és a trópusokról behurcolt fajok olyan betegségeket terjeszthetnek, mint a nyugat-nílusi láz, vagy a kutyákra veszélyes szív- és bőrférgesség. Szakemberek az ATV Híradójának elmondta, nincs ok a pánikra, de figyelni kell ezekre a rovarokra.

Elsősorban jellemző rájuk, hogy nagyon kontrasztos, fekete-fehér színezetűek, csíkosak, a lábaikon is fehér csíkok, sávok találhatóak, illetve a tor részen, a szúnyog háti részén található mintázat az, ami egyértelműen elárulja számunkra, hogy mely fajjal van dolgunk

- mondta el a műsorban Kurucz Kornélia biológus az ázsiai tigrisszúnyogról.

Az európai ember nincs felkészülve ezeknek a szúnyogoknak a csípésére, így a rovar nyálával bekerülő fehérjék akár eltérő immunválaszt is kiválthatnak, például sokkal hevesebb viszketést

- tette hozzá Garamszegi László Zsolt ökológus.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

atv

szúnyog

szúnyogcsípés

szúnyogfajok

szúnyogmonitor

betegségek