Egymillióval gyarapodott a Duna: többféle halat telepítettek ezen a szakaszon

HelloVidék   
  Megosztom
Egymillióval gyarapodott a Duna: többféle halat telepítettek ezen a szakaszon

A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (FHSZ) az elmúlt két napban egymillió darab, átlagosan egy-két dekagramm tömegű kis pontyot telepített a Dunába a Pilismaróti-öbölnél, és 40-40 ezer 5-10 centiméter hosszúságú jászkeszeg és balin is került a folyóba, a hárosi részen.

Az elmúlt napokban, vagyis pontosan július 20-án és 21-én előnevelt pontyokat, balinokat és védett jászkeszegeket telepítettek a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége által kezelt dunai szakaszokra, olvasható a szövetség hivatalos Facebook-oldalán.

Egymillió, átlag 1,2 dkg nagyságú kis pontyok kerültek így a Pilismaróti-öbölbe, míg 40-40 ezer 5-10 cm nagyságú kis jászokat és balinokat helyeztek ki a hárosi részen. A pontyok már szinte egynyaras méretűek, és a jászok és balinok is jelentős előnnyel indulnak a további fejlődésük tekintetében.

Videón a haltelepítés

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fővárosi horgászegyesületek szövetsége

haltelepítés

duna

pilismaróti-öböl

ponty

jász

balin

halfaj