Egymillióval gyarapodott a Duna: többféle halat telepítettek ezen a szakaszon

HelloVidék   
  Megosztom
Egymillióval gyarapodott a Duna: többféle halat telepítettek ezen a szakaszon

A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (FHSZ) az elmúlt két napban egymillió darab, átlagosan egy-két dekagramm tömegű kis pontyot telepített a Dunába a Pilismaróti-öbölnél, és 40-40 ezer 5-10 centiméter hosszúságú jászkeszeg és balin is került a folyóba, a hárosi részen.

Az elmúlt napokban, vagyis pontosan július 20-án és 21-én előnevelt pontyokat, balinokat és védett jászkeszegeket telepítettek a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége által kezelt dunai szakaszokra, olvasható a szövetség hivatalos Facebook-oldalán.

Egymillió, átlag 1,2 dkg nagyságú kis pontyok kerültek így a Pilismaróti-öbölbe, míg 40-40 ezer 5-10 cm nagyságú kis jászokat és balinokat helyeztek ki a hárosi részen. A pontyok már szinte egynyaras méretűek, és a jászok és balinok is jelentős előnnyel indulnak a további fejlődésük tekintetében.

Videón a haltelepítés

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fővárosi horgászegyesületek szövetsége

haltelepítés

duna

pilismaróti-öböl

ponty

jász

balin

halfaj