Hatalmas beruházás: 200 millióból épül óvoda Lepsényben

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas beruházás: 200 millióból épül óvoda Lepsényben

Bölcsőde épül a településen, a beruházásra az önkormányzat 200 millió forint európai uniós pályázati támogatást nyert – mondta el lapunknak Salamon Béla polgármester. A bölcsőde mellett a kastélykertben játszóteret is kialakítanak - számolt be róla a feol.hu.

Ahogy a portál írja, az új, korszerű, 300 négyzetméteres mini bölcsődét a nagyközség egyik legjobb utcájában, a Nádasdy utcában építik fel. A zöld környezet megóvására és kialakítására a kivitelezés során fokozottan törekszenek. A beruházás eredményeként 8 kisgyermek számára válik elérhetővé a bölcsődei ellátás, növelve a családok életminőségét, a szülők munkavállalási esélyeit. A fejlesztéssel két új munkahelyet is teremtenek.

Jelenleg a tető ácsszerkezete készül, de velük párhuzamosan közben dolgoznak a villanyszerelők és a gépészek is. A készültségi fok körülbelül 50 százalékos, sajnos némileg hátráltató tényezőnek minősül a jelentősen megdrágult építőanyagok nehézkes beszerzése, de a kivitelező ura a helyzetnek. A bölcsőde felépítésével várhatóan a kivitelezési szerződésben vállalt határidőig, azaz a jövő év április elejéig elkészülnek a mesterek

- mesélte az építkezés részleteit a faluvezető.

Nagyon szép helyen pallérozódhatnak majd a legkisebb lepsényiek. Munkánk során arra törekszünk, hogy minden anyagi és tárgyi feltételt megteremtsünk ahhoz, hogy a gyermeket nevelő anyukák, ha úgy döntenek, mihamarabb visszatérhessenek a munka világába annak tudatában, hogy kicsinyeik jó helyen és jó kezekben vannak

- jegyezte meg Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

óvoda

óvodafejlesztés

önkormányzat

beruházás

építkezés

lepsény