Milliárdos beruházás Kaposváron: 350 embernek ad majd munkát az új gyár

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás Kaposváron: 350 embernek ad majd munkát az új gyár

A török Sisecam 220 millió eurós, mintegy 80 milliárd forintos beruházásként 350 embernek munkát adó üvegcsomagoló üzemet épít Kaposváron, amelynek első lépéseként hamarosan elkezdődnek a régészeti feltárások a város keleti ipari parkjában 40 hektáron - jelentette be Szita Károly polgármester sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett a befektető cég alelnöke és vezérigazgatója is.

Szita Károly nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Sisecam, mint a világ egyik legnagyobb üveggyártója a somogyi megyeszékhelyet választotta a beruházása helyszínéül.

A befektetőnek 4 kontinens 14 országában vannak gyárai, és 150 országba szállít termékeket

- tette hozzá, kiemelve, hogy technológiájának minden szegmensében fenntarthatóságot és környezettudatosságot zászlajára tűző cégről van szó.

Gyors és rövid ütemezésben állapodtunk meg, várhatóan másfél-két éven belül láthatóvá válik, mi is épül a város ipari parkjában

- fogalmazott Szita Károly.

Ahmet Kirman, a cég alelnöke azt mondta, hisznek abban, hogy Kaposvárral jól együtt tudnak működni. Reményének adott hangot, hogy a következő év végére talán el is kezdődhet a gyártás az új üzemben. Görkem Elverici, a Sisecam vezérigazgatója arról beszélt, hogy a kaposvári beruházás fontos számukra.

Nagyon alapos tárgyalások előzték meg a döntésüket, hogy megtalálják a legtökéletesebb helyszínt. Ebben szerepet játszott a piacokhoz való közelség, az infrastruktúra, a munkaerő és az alapanyag rendelkezésre állása, valamint az aszódi üzemükben szerzett több éves tapasztalatuk

- fejtette ki, majd hozzátette, a somogyi megyeszékhelyről kívánják majd ellátni a közép- és nyugateurópai országokat a termékeikkel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kaposvár

ipari park

beruházás

üvegcsomagoló üzem

üzem

üzemépítés