Milliárdos beruházás Kaposváron: 350 embernek ad majd munkát az új gyár

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás Kaposváron: 350 embernek ad majd munkát az új gyár

A török Sisecam 220 millió eurós, mintegy 80 milliárd forintos beruházásként 350 embernek munkát adó üvegcsomagoló üzemet épít Kaposváron, amelynek első lépéseként hamarosan elkezdődnek a régészeti feltárások a város keleti ipari parkjában 40 hektáron - jelentette be Szita Károly polgármester sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett a befektető cég alelnöke és vezérigazgatója is.

Szita Károly nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Sisecam, mint a világ egyik legnagyobb üveggyártója a somogyi megyeszékhelyet választotta a beruházása helyszínéül.

A befektetőnek 4 kontinens 14 országában vannak gyárai, és 150 országba szállít termékeket

- tette hozzá, kiemelve, hogy technológiájának minden szegmensében fenntarthatóságot és környezettudatosságot zászlajára tűző cégről van szó.

Gyors és rövid ütemezésben állapodtunk meg, várhatóan másfél-két éven belül láthatóvá válik, mi is épül a város ipari parkjában

- fogalmazott Szita Károly.

Ahmet Kirman, a cég alelnöke azt mondta, hisznek abban, hogy Kaposvárral jól együtt tudnak működni. Reményének adott hangot, hogy a következő év végére talán el is kezdődhet a gyártás az új üzemben. Görkem Elverici, a Sisecam vezérigazgatója arról beszélt, hogy a kaposvári beruházás fontos számukra.

Nagyon alapos tárgyalások előzték meg a döntésüket, hogy megtalálják a legtökéletesebb helyszínt. Ebben szerepet játszott a piacokhoz való közelség, az infrastruktúra, a munkaerő és az alapanyag rendelkezésre állása, valamint az aszódi üzemükben szerzett több éves tapasztalatuk

- fejtette ki, majd hozzátette, a somogyi megyeszékhelyről kívánják majd ellátni a közép- és nyugateurópai országokat a termékeikkel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kaposvár

ipari park

beruházás

üvegcsomagoló üzem

üzem

üzemépítés