Őrület, mi megy hazai a piacon: ilyen autót vehetsz most 1,5 millió alatt

Pénzcentrum   
  Megosztom
Őrület, mi megy hazai a piacon: ilyen autót vehetsz most 1,5 millió alatt

Egyre nehezebb helyzetben vagyunk, ha autót szeretnénk vásárolni Magyarországon: ha újban gondolkodunk, akkor választhatunk a hosszas várakozás, vagy a készleten lévő modellek között, amelyek nem feltétlenül az igényeink szerint vannak konfigurálva. A használtpiacra is begyűrűzött a globális chiphiány, hiszen egyre többen keresgélnek a hirdetési portálokon, ami jócskán felverte az árakat. A Pénzcentrum most annak is utánajárt, milyen lehetőségeink vannak, ha banki segítséggel pótolnánk ki a rendelkezésre álló összeget, ha egy kicsivel újabb, jobb autót szeretnénk venni.

A globális ellátási láncokban elég komoly zavar van, a gyárak súlyos alkatrészhiánnyal küzdenek. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a KSH legfrissebb adatai szerint Magyarországon szeptemberben az előző évhez viszonyítva a

Ezt az autóvásárlók is a saját bőrükön tapasztalhatják: a hazai gépjárműgyárak rendre úgy nyilatkoznak, hogy csökkentették a termelési kapacitásokat, ezáltal pedig hónapokat - vagy akár egy évet is várni kell, mire legyártanak egy új autót. Az esztergomi Suzuki-gyárban például egy műszakban termelnek jelenleg, és az alkatrészhiány miatt nagyjából egyhavi autómennyiséget nem tudtak legyártani az idei évben. Sőt, mivel a nemzetközi helyzet miatt a gyártási költségek nőttek, árat is kellett emelniük - írta a Pénzcentrum.

A győri Audinál is fennakadások vannak: az alaktrészhiány miatt több műszakot is lemondtak már a motor- és a járműgyártás területén egyaránt.

A megrendeléstől az autók átvételéig a korábban, normál üzletmenetben jellemző 8-12 hét akár négy héttel is növekedhetett felszereltségtől függően, de jelenleg, extrém esetben ennél sokkal nagyobb csúszás, modelltől és felszereltségtől függően akár 6-12 hónap is előfordulhat

- mondta korábban Bujáki Zsolt, a Porsche Hungária kommunikációs vezetője.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

használt autó

használt autó vásárlás

chiphiány

globális válság

gazdaság