Orvoshiány a jászsági településen: hogy oldják meg a problémát?

HelloVidék   
  Megosztom
Orvoshiány a jászsági településen: hogy oldják meg a problémát?

Az előző évben január végén bő egy évtized alatt negyedszer maradt háziorvos nélkül az I. számú körzet. Hegyes Zoltán polgármester a település honlapján közzétett beszámolójában leírta: minden távozást követően egyre nehezebb volt betölteni a megüresedett praxist. Az elmúlt közel egy évben komoly érdeklődő sem akadt - számolt be róla a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja, Az orvoshiány olyan mértékű, hogy országszerte több száz település van doktor nélkül, Cibakháza egyébként sem tartozik a vonzó helyek közé. Itt jelenleg dr. Maczkó Péter, a másik körzet háziorvosa látja el a betegeket, a járvány csak fokozta a feszültséget.

A helyzet hamarosan rosszabbra fordul. Dr. Maczkó Péter március végén, de legkésőbb egy-két hónap halasztással nyugdíjba vonul, így mindkét körzet orvos nélkül marad. Azon dolgozunk, hogy áprilistól legalább helyettesítő orvos, jobb esetben orvosok legyenek a településen. Nehéz lesz és nagyon sokba fog kerülni. Helyettesítés esetén az önkormányzat kapja az egészségügyi normatívát, de csökkentett összeggel, amely nem fedezi az asszisztens és a helyettesítő orvos foglalkoztatásának költségeit

- közölte a település polgármestere.


Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orvoshiány

praxisok

háziorvosi praxis

cibakháza

jász-nagykun szolnok megye