Gigaberuházás Jánoshalmán: mutatjuk, mire költötték a közel kétszáz milliós támogatást

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Jánoshalmán: mutatjuk, mire költötték a közel kétszáz milliós támogatást

Új bölcsőde épül a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmán európai uniós támogatással - közölte a település polgármestere.

A jánoshalmai önkormányzat az intézmény kialakítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 144 millió forint támogatást nyert el, ezt az összeget 33 millió forinttal egészítette ki a kormány a családokat segítő programja keretében. Czeller Zoltán elmondta, hogy az óvoda dolgozói és a szülők kérésére döntöttek a fejlesztés mellett, amit a növekvő gyermeklétszám is indokol: 2020-ban 73, 2021-ben pedig 88 gyermek született Jánoshalmán.

A két csoportszoba kialakítására alkalmas új, 28 férőhelyes bölcsőde alapozási munkálatai már meg is kezdődtek a régi épület helyén

- tette hozzá.

A polgármester elmondta, hogy a régi bölcsődeépület elbontásával az intézmény egy csoportszobával működik, összevontan az óvodával. Az új bölcsőde a tervek szerint az új tanév kezdetén nyitja meg kapuit. A kivitelezési munkálatokat a jánoshalmi székhelyű Piramis Trade Bau Kft. végzi.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 156 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,85%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 39 988 forintos törlesztőt (THM 7,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bölcsőde

bölcsődefejlesztés

fejlesztés