Gulyás Gergely fontos bejelentést tett: változnak a védettségi igazolvány szabályai

Pénzcentrum   
  Megosztom
Gulyás Gergely fontos bejelentést tett: változnak a védettségi igazolvány szabályai

Február harmadikán, 7 órás kezdettel tart kormányinfót Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. A miniszter bejelentette, február 15. helyett május 1-ig érvényesek lesznek a két oltással rendelkezők védettségi igazolványai.

"A kormány vírusügyben áttekintette a helyzetet. A virológusok szerint az 5. hullám csúcsán vagyunk, ennek az elvonulása azonban várhatóan gyorsabb lesz, mint az eddigieké" - nyitotta meg február 3-i kormányinfóját Gulyás Gergely. Ezzel kapcsolatban a miniszter bejelentette, megváltoztatják korábbi döntésüket, ennek értelmében:

május 1-ig érvényesek lesznek a magyar oltási igazolványok 2 oltással is.

Ez Gulyás Gergely szerint szinkronban van az EU-s oltási igazolványok átlagos 270 napos érvényességével. A miniszter szerint oltóanyag bőven van, szerinte ezek, bár az omikron megfertőzésétől annyira nem védenek, a súlyos megbetegedéstől viszont ugyanúgy, ezért ajánlja. Szentkirályi Alexandra elmondta azt is, a kormány részt vesz az Európai Bizottság Pfizer covid-gyógyszer beszerzésében.

Az ország gazdaságával kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta, idén a kormány igyekszik tartani az 5 százalék körüli költségvetési hiányt. A miniszter elmondta azt is, hogy a hétvégi viharok igen nagy kárt okoztak, főleg a mezőgazdaságban. Ezért a kormány rendkívüli vis major alapot hoz létre, az agrártárca jövő hét elejére vállalta a kárfelmérést.

Abban bízunk, hogy pár héten belül a vis major alapból meg is történhet a kártalanításuk. Ez főleg a fóliás zöldségtermesztőket érintik

- mondta el Gulyás Gergely. A miniszter Orbán Viktor Putyinnal való tárgyalásáról is, ezzel kapcsolatban elmondta, további 1 milliárd köbméterrel nőhet az orosz gázszerződésben vállalt mennyiség, erre az oroszok nyitottak voltak. Ezen felül kiderült az is, hogy a kormány álláspontja az, Magyarország a békében érdekelt, Ukrajna területi integritását Oroszországnak tiszteleben kell tartania.

Gulyás Gergely újságírói kérdésre elmondta, a kormány álláspontja szerint törvénytelen volt a január 31-i pedagógussztrájk, szerinte ezért a fő felelősök szakszervezeti vezetők. A kormány szerint a tanároknak jogos az igénye a magasabb bérekhez, de nem az ilyen sztárjk ennek a megoldása. A miniszter szerint hiába a bíróság első fokú ítélete, miszerint nem volt törvénytelen a sztrájk, ez még nem jogerős döntés.

A figyelmeztető sztrájkban résztvevő tanárokat egyébként az EMMI retorziókkal fenyegette meg, de a retorziókkal kapcsolatban Gulyás Gergely azt mondta, nincs kormánydöntés arról, hogy milyen retorziókat alkalmaznának a sztrájkoló tanároknál, erről nem is volt szó.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

gulyás gergely

védettségi igazolvány

védettségi igazolvány érvényessége

pedagógussztrájk