Megfizethetetlen lesz a benzin? Holnaptól tovább drágul az üzemanyag: kutak zárhatnak be

HelloVidék   
  Megosztom
Megfizethetetlen lesz a benzin? Holnaptól tovább drágul az üzemanyag: kutak zárhatnak be

Tovább emelkedik pénteken az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, a benziné bruttó 3, a gázolajé bruttó 5 forinttal írja a holtankoljak.hu. Eljött az a pont ezzel, amikor a benzinkutak a gázolajat már drágábban veszik, mint amennyiért árulhatják, hiszen az ársapka miatt a maximális eladási ár február 15-ig 480 forint lehet.

A szakportál szerint ez az áremelkedés az árstoppal együtt a töltőállomások bezárásához fog vezetni. A jelenleg is érvényben lévő szabályozások szerint a benzin és a gázolaj ára továbbra sem haladhatja meg a 480 forintot, a kormány ugyanis november elején maximálta az üzemanyagok árát Magyarországon.

Az ársapka nélkül az átlagárak az alábbiak szerint alakulnának:

  • 95-ös benzin: 512 Ft/liter
  • gázolaj: 530 Ft/liter

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki reggeli Kormányinfón újságírói kérdésre azt mondta, hogy a kormány még nem határozott a benzinárstop időbeni hatályának meghosszabbításáról, de február 15-ig meghozza a szükséges döntést. Vagyis elképzelhető, hogy az említett dátum után sokak számára megfizethetetlenül drágul az üzemanyagár.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

benzinár

ársapka

benzinkutak

áremelkedés

gázolaj