Itt van Orbán Viktor bejelentése: meghosszabbítják a benzinár-stopot

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt van Orbán Viktor bejelentése: meghosszabbítják a benzinár-stopot

A magyarországi benzinár-stop 3 hónappal meghosszabbodik - jelentette be Orbán Viktor.

A Pénzcentrum számolt be arról, hogy évértékelőjén Orbán Viktor bejelentette, három hónappal meghosszabbodik a benzinár-stop Magyarországon. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a magas energiaárak évekig velünk maradnak.

Évértékelőjén a nagy bejelentés mellett emlékeztetett az elmúlt két év legsúlyosabb problémáira, a világjárványra, az energiaváltozásra és a fokozódó orosz-ukrán konfliktusra. A miniszterelnök szerint mindezek ellenére az ország stabilitása nem került veszélybe.

A kormányfő ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy a pandémia ellenére a rendszerváltás óta még soha nem dolgoztak annyian, mint most. A magyar áruk külföldi értékesítésére pedig ebben az időszakban új, az exportra termelő gazdasági modellt sikerült kialakítani - mondta. Elmondása szerinte a médiában az energiaszektorban és a bankszektorban is túlsúlyba került a magyar tulajdon.

A válság során nem a fékre léptünk, nem húzódtunk fedezékbe, hanem bátran előztünk, kockázatot vállaltunk

- mondta Orbán Viktor. Ennek eredménye, hogy tavaly 7 százalékkal nőtt a GDP - ismertette a miniszterelnök. Ez a GDP-adat egyébként eddig nem volt nyilvános.

A jövőben súlyos kérdések jönnek szembe. Lesz-e háború? Lesz-e pénz? Lesz-e újabb járvány?

- tette fel a kérdéseket.

El kell kerülni az orosz-ukrán háborút mondta. Háború esetén ugyanis százezres, milliós menekülthullám lenne várható Ukrajnából. Persze a háború esetén is rendelkezünk forgatókönyvvel

- folytatta.

Ukrajna függetlensége közvetlen magyar érdek. Európa katonai erejének összemérhetővé kell válnia Oroszországéval, amíg ez nincs így, addig Európa biztonságáról az oroszok és az amerikaiak döntenek. Ezért Magyarország támogatja az EU-s hadsereg megerősítését - hangsúlyozta.

Orbán ezután az infláció emelkedéséről beszélt. Az USA-ban 40 éves csúcsra futott a pénzromlás, és vannak EU-s országok, ahol 10 százalék felett jár. Nálunk ezt a miniszterelnök szerint a rendkívüli kormányzati intézkedéseknek hála sikerült elkerülni. Orbán Viktor ezután bejelentette, hogy további 3 hónappal meghosszabbítják az üzemanyagok árának befagyasztását.

A világnak ma azzal kell együtt élnie, hogy a népvándorlás mellett beköszöntött a járványok kora. A koronavírus-járvány életeket követelt és megtámadta a munkahelyeket

- mondta Orbán Viktor. Úgy tűnik, hogy már túl vagyunk ennek a nehezén, köszönhetően az oltásoknak és a védekezésnek.

Ma már Magyarország gyárt maszkokat, lélegeztetőgépeket, és vakcinát is fogunk gyártani. Debrecenben 55 milliárd forintból épül a vakcinagyár - az év végére a miniszterelnök szerint ez is elkészül. A magyar egészségügy és a gyógyszeripar szerinte teljes fegyverzetben fogadja az újabb járványokat, amennyiben lesznek - vélekedett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán vikor

orbán

benzin ára

benzinár

benzinárak

bejelentés