Gulyás Gergely bejelentette: nem korlátozhatják a benzinkutak a tankolást

Pénzcentrum   
  Megosztom
Gulyás Gergely bejelentette: nem korlátozhatják a benzinkutak a tankolást

Nem tudnak olyanról, hogy ne lenne 5 kilométeren belül egy helyettesítő kút azok helyett, amelyek bezárnának a benzinárstop miatt - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón.

Az Európai Bíróság elutasította Magyarország és Lengyelország keresetét abban az ügyben, hogy köthetők-e jogállamisági normákhoz az uniós pénzkifizetések. Ennek kapcsán Varga Judit igazságügyi miniszter elmondta, szerinte politikai döntés született, írja a Pénzcentrum.

A benzinárstoppal kapcsolatos helyzet kapcsán Gulyás Gergely a kormányinfón elmondta, hogy több töltőállomásról is érkezett hír, amely bezárna a hatósági ár miatt. eddig 3-4 benzinkútbezárásról tud a kormány - tette hozzá. De nem tudnak olyanról, hogy ne lenne 5 kilométeren belül egy helyettesítő kút azok helyett, amelyek így döntöttek.

Az állam ezekben az esetekben kijelöl egy szolgáltatót, a Mol pedig üzemeltetni fogja a kutakat. A redelet előírja, hogy korlátozások nélkül lehessen tankolni, kannákban lehet maximum 10 liter üzemanyagot elvinni. A NAV ellenőrizni fogja a kutakat, büntetni fognak, ha valaki korlátozza a kiadható mennyiséget.

A kormány számításai szerint a kamatstop, a benzinárstop, és az élelmiszer árstop 3 százalékkal csökkentette a magyar inflációt. Az infláció hamarosan vissza fog térni a tolerálható 2-4 százalék közötti sávba - ismertette. A gazdasági növekedés pedig EU-s szinten a második helyen áll.

Kérdésre Gulyás elmondta, hogy a benzinkutak kompenzációja az árstop hosszabbításakor sem merült fel, mert "a magyar adófizetők pénzéből nem akarjuk kisegíteni a benzinkutakat". Később elmondta, az ITM ma hivatalosan felkérte az üzemszünetre vonuló benzinkutak üzemeltetésére a Mol-t.

A tanársztrájk kapcsán a miniszter arról beszélt, a szakszervezetekkel folynak tárgyalások jelenleg is. Hozzátette, a kormány megérti a pedagógusokat, a nehéz bérhelyzetet, szívesen tárgyalnak velük, ám azt kérik, hogy a jogszabályokat tartsák be. A polgári engedetlenség nem megfelelő lépés.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kormányinfó

gulyás gergely

árstop

infláció

benzinár