Megérné váltani: komoly pénzeket spórolhatnánk rajta, minden hónapban

Pénzcentrum   
  Megosztom
Megérné váltani: komoly pénzeket spórolhatnánk rajta, minden hónapban

Az utóbbi években bizony drasztikusan megdrágultak a banki szolgáltatások hazánkban. Egy átlag magyar számára pedig nem elhanyagolható kiadás egy bankszámla havi költsége. A bankok díjszabása pedig, ha nem is önmagában kedvezőtlen, gyakran nagyon nem passzol az egyes ügyfelek költési szokásaihoz. Sokan ráadásul csak a számlán szembesülnek - nagy meglepetésükre - a bankuk által felszámolt változatos díjakkal. Pedig egy kicsit több odafigyeléssel komoly pénzeket spórolhatnának meg, minden hónapban. Elég lenne pár évente felmérni, mennyire illik a számlacsomagunk jelenlegi költési szokásainkhoz és átböngészi az egyéb bankszámla-konstrukciókra vonatkozó kondíciókat. A legtöbben persze óvakodnak a számlacsomagváltástól, pedig komoly pénzeket is spórolhatnának rajta.

Amennyiben nem a közelmúltban nyitott valaki vadiúj számlát, jó eséllyel megéri legalábbis elgondolkodnia, hogy csomagot, vagy akár bankot váltson. Ennek ellenére csak nagyon kevesen és ritkán lépik meg ezt. Hazánkban rengeteg az olyan ügyfél, aki évekkel ezelőtt megnyitott egy számlát és azóta rá sem néz a kondíciókra, időközben viszont simán lehet, hogy gyökeresen megváltoztak bankolási szokásai - írta a Pénzcentrum.

Az, hogy egy bankszámla fenntartása mennyibe kerül havonta, számos faktoron múlik. Függ többek között attól, hogy mennyi csoportos beszedési megbízást adunk, hányszor utalunk, használunk-e ATM-et. Nem meglepő tehát, hogy egy, az évekkel ezelőtti szokásainkhoz igazított számlacsomag költségei durván elszállhatnak, ha nem az akkori kondíciókhoz igazítjuk minden költésünket.

A magyarok emellett rendkívül hűséges ügyfelek is. Nagyon ritkán váltanak tehát bankot, sőt jellemzően még hitelfelvételnél is a megszokott, ismerős pénzintézet ajánlata mellett döntenek, hiába spórolhatnának gyakran akár milliókat, hogyha körültekintőbbek lennének a szerződéskötés előtt.

Ez a hiba persze a bankszámlanyitásnál is igen drága lehet. Nem mindegy ugyanis, hogy havi 1000-2000 forintot költünk a számlacsomagunk után, vagy voltaképp ingyen használjuk azt. Persze a számlacsomag-, illetve bankváltásnak is gyakran van költségvonzata, de ha jól választunk ez gyorsan megtérül.

Érdemes megnézni ezért a havi számlakivonatunkat, vagy, hogy teljes legyen a kép akár az egész éveset és sorra venni mikor, miért és mekkora díjat számolt fel a bankunk. Ha eddig nem tettük ezt meg, könnyen találhatunk meglepő tételeket. Ha pedig drágának találjuk, érdemes lehet végigböngészni az új számlacsomagokat, jó eséllyel találunk ugyanis olyat, ahol lényegesen alacsonyabb költséggel kell csak számolnunk.

A bankok ugyanis mindent megtesznek, hogy új ügyfeleket szerezzenek, ezért nagy a verseny a bankszámlák piacán is. A pénzintézetek tehát a számlacsomagok díjszabásával is igyekeznek egymás alá ígérni. Ezért, hiába van tele a piac 1000 forintnál is drágább havi költségű ajánlatokkal, ma is találhatóak még 0 forintos bankszámla csomagok is. Hogy minél könnyebb legyen a döntés, a Pénzcentrum bankszámla kalkulátorával kigyűjtöttük a magyar bankok által kínált legkedvezőbb számlacsomagokat.

A teljes cikk ITT olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

számlacsomag

számlavezetés

számlavezetési díj