Gigaberuházás veszi kezdetét: telephelybővítésbe kezd a békéscsabai gyár

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás veszi kezdetét: telephelybővítésbe kezd a békéscsabai gyár

Telephelybővítésbe kezd a békéscsabai Vis-Animi Kft., a cég több mint nettó 175 millió forintból új raktárat és egy villamossági elosztó- és bekötő szekrényeket összeszerelő üzemet alakít ki - közölte a vállalkozás ügyvezetője.

Szabó Renáta elmondta, uniós pályázaton csaknem 123 millió forintot nyertek el, ezt 30 százaléknyi önerővel egészítik ki. A cég megvásárolt az önkormányzattól egy több mint 7 ezer négyzetméteres ipari telket, amelyen szeretnék a második telephelyüket kialakítani. Építenek egy 256 négyzetméteres épületet, amely raktárként is szolgál majd, illetve - mivel nagy igény van a villamos bekötéseknél szükséges szekrényekre - egy összeszerelő üzemet is kialakítanak.

Az első ütemben a telephely üzemeltetésére meglévő 9 munkavállalójuk számát hárommal növelik, a második ütemben, az összeszerelő üzem megvalósulásával további felvételt terveznek. A beruházást 2024 március elejéig kell zárni, de az ügyvezető reményei szerint jövő év végére befejeződhet.

A Vis-Animi Kft.-t 2007-ben alapították, villamoshálózati anyagok beszerzésével és kereskedelmével foglalkozik. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalkozás 2020-ban 388,2 millió forint nettó árbevételt produkált az előző évi 444,9 millióval szemben. Adózott eredménye a 2019-es 87 millió forintról 31,8 millióra csökkent.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vállalat

cég

békéscsaba

telephely

telephelybővítés

beruházás

fejlesztés