Püsköndi hétvégi nyaralás, 100 ezer alatt? Nem lehetetlen, itt a lista, hol találni ilyet

Pénzcentrum   
  Megosztom
Püsköndi hétvégi nyaralás, 100 ezer alatt? Nem lehetetlen, itt a lista, hol találni ilyet

Lassan elkelnek a hazai szállodai szobák, panziók, apartmanok a pünkösdi hosszú hétvégére, bár aki utazni szeretne, az egészen biztosan talál még magának helyet. Mint ahogy az elmúlt években, idén is áremelkedésre számíthatunk a belföldi szállások esetében: bár a tavalyihoz képest mindössze átlagosan 0,23 százalékos, a 2019-eshez képest az arányuk 30 százalékos. De akadnak persze kiemelkedően túlárazott helyek is. A Pénzcentrum annak járt utána, melyek számítanak a legnépszerűbb belföldi úti céloknak az előttünk álló hosszú hétvégére, és mennyibe kerül ott a legolcsóbb, és mennyibe a legdrágább szállás 4 főnek 3 éjszakára.

A pünkösdi hosszú hétvégén a legfrissebb előrejelzés szerint nyárias, meleg idő lesz, igaz némi csapadékra számíthatunk vasárnap, sőt hétfőn is, ettől függetlenül peregnek az előfoglalás:

Nagy az érdeklődés, és még bízunk a last minute foglalásokban. A 2019-es év lezárt pünkösdi foglalási számához képest 27%-kal vagyunk jelenleg elmaradva darabszámban, a bentálló foglalások összértéke viszont 22%-kal több. Tavalyhoz képest 39%-kal több foglalásunk van most, értékben 72%-kal több. Az bruttó összérték növekedésnek csak egyik tényezője a magasabb ár, emellett átlagosan hosszabb időre, nagyobb létszámot foglalunk, nagyobb a kosárérték is.

- tájékoztatta a Pénzcentrumot a Szállás.hu portál.

Budapesttől Egerig: nagy a szórás

A várakozások szerint, aki teheti, az ebben a 3 napban főként belföldi úti célt keres, legnépszerűbb városok listája évek óta nagyon hasonló:

  • Budapest
  • Siófok
  • Szeged
  • Hajdúszoboszló
  • Eger

A Pénzcentrum megnézte, mi elérhető még ezeken a helyeken, és főleg milyen árakra számíthatunk. Budapesten a legolcsóbb szállás június 3. és 6. között, a pünkösdi hosszú hétvégén 2 felnőtt és 2 gyerek részére 20. kerületi panzióban 64 500 forintba kerül ellátás nélkül, egy négyágyas szobában. A legdrágább még elérhető szállás egy 7. kerületi apartman: az exkluzív 5 fős szállás ára 3 éjszakára 4 főnek 2 millió 400 ezer forint.

Siófokon a legolcsóbb szállás egy közös fürdőszobás 4 ágyas szoba, mely 9,9 pontos értékelést szerzett az oldalon, az ára 4 főnek 3 éjszakára 47 400 forint. Viszont közel van a vasúthoz, így nem csendes.

A faház alapterülete 20 négyzetméter, viszont nagyon jó helyen van a településen belül.

Szeged a harmadik legnépszerűbb úti cél pünkösdkor: a most még elérhető szállások közül a legolcsóbb apartman 54 ezer forint, teljesen komfortos, és 3 hálótérrel rendelkezik. A legdrágább szegedi apartman 270 ezer forint, cserébe exkluzív minőséget ígérnek a belvárosban.

Hajdúszoboszló az egyik legnépszerűbb magyar fürdőváros, a legolcsóbb szállás pünkösdkor egy 35 négyzetméteres apartman, 40 ezer forintba kerül a 3 éjszakára, míg a legdrágábban, egy 250 négyzetméteres luxus apartmanban 430 ezer forintért szállhatunk meg.

Eger is felfért a listára: a bikavér hazájában legolcsóbban 45 ezer forintért szállhat meg a család egy tetőtéri 4 ágyas, 24 négyzetméteres szobában, legdrágábban, 480 ezer forintért pedig egy 4 csillagos hotelben 2 külön szobában félpanziós ellátással.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szállás

pünkösd