Orbán Viktor reggel megüzente: a nyolc órás munkaidőnek most vége van

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor reggel megüzente: a nyolc órás munkaidőnek most vége van

A háborús zóna sokkal gyorsabban közeledik Magyarországhoz, mint hinnénk – mondta el Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország című műsorában. A miniszterelnök egy hosszú szünet után most adott először interjút a rádióban, ahol a NATO csúcsról, illetve arról beszélt, hogy Magyarország nem hajlandó tárgyalásba se kezdeni, hogy ha az Európai Unió újabb szankciós csomagról döntene, aminek a gáz is a része lenne.

A műsor elején Orbán Viktor miniszterelnök a nem rég véget ért NATO csúcsról, és arról értekezett, hogy Ukrajnának elfogadták a kérvényét, miszerint felkerül azon országok listájára, akik egyszer EU tagállamok lehetnek. A háborús helyzet kapcsán elmondta, hogy az infláció megállítására egy lehetőséget lát mindössze:

A háborús inflációt csak úgy tudjuk megakadályozni, hogy véget vetünk a háborúnak. (…) Az inflációt viszont csak részlegesen lehet megfékezni, de véget vetni neki csak a háború befejezésével lehet

– mondta el a kormányfő. Orbán Viktor szerint a béke lenne az egyetlen megoldás, hiszen már a tárgyalások alatt helyrerázódhatna a gazdaság. De amíg ez nem következik be a legfontosabb feladata a magyar kormánynak az, hogy megvédje, amink van: a családtámogatást, a rezsicsökkentést és a nyugdíjat.

Emellett arra is kitért, hogy Magyarország kénytelen megerősíteni a védelmi képességeit és a határait.

A háborús zóna sokkal gyorsabban közeledik Magyarországhoz, mint azt bárki hinné. Úgy jöttem haza, égtek a fejemben a piros lámpák, hogy meg kell erősíteni a hadseregünket és gyors képességfejlesztést kell tartani. Még nem tudjuk, hogy milyen formában fog összejönni, de a védelmi képességeinket radikálisan meg kell növelnünk. A NATO is egyetértett abban, hogy a keleti szárnyán lévő országokat meg kell erősíteni

– hangsúlyozta a miniszterelnök. "A békeidőre jellemző nyolc órás munkaidőnek most vége van” - tette hozzá. aki arra is kitért, hogy ezeket a folyamatokat még most meg kell kezdeni, mert ha támadás éri az országunkat akkor már késő lesz fejleszteni a hadseregünket. De egy másik ok miatt is szeretné megerősíteni az országhatárokat: Orbán elmondta, hogy sok illegális bevándorló érkezik dél felől hozzánk, amiket nem tud az ország ellátni. Ezért a Belügyminisztériummal karöltve azt a megoldást találták, hogy határvadászokat fognak kiképezni, akik „levadásszák majd” azokat, akik jogosultság nélkül át akarják lépni a határainkat.

A miniszterelnök ezen felül azt is kifejtette, hogy Magyarország nem hajlandó igennel szavazni egy újabb szankciós csomagra, ha az az ország gázellátását is érinti:

Ne próbálkozzanak újabb szankciós csomaggal. Ha a gázra is szankciókat vetnének ki sokkal súlyosabb lenne. Ezért olyan javaslatról, ami az orosz gázhoz való hozzáférésünket ellehetetleníti mi nem tárgyalunk. Nincs kompromisszumos megoldás

– hangsúlyozta.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

kossuth rádió