Többmilliárdos fejlesztés startol el Dél-Magyarországon: stratégiailag fontos az új út

HelloVidék   
  Megosztom
Többmilliárdos fejlesztés startol el Dél-Magyarországon: stratégiailag fontos az új út

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, a csanádpalotai és a pitvarosi önkormányzat közös ajánlatkérőként nyújtotta be közbeszerzési felhívását a Csanádpalota−Pitvaros−Mezőhegyes kerékpárút építésére. A nettó közel 2,1 milliárd forint értékű projektet a DÉLÚT Építő Kft. kivitelezheti. A tervezett kerékpárút pitvarosi szakasza 4 120 méter, míg a csanádpalotai szakasza 7 616 méter hosszú.

A kétirányú, 2,3 méter széles kerékpárút Pitvaros közigazgatási területén, a 4434 Gyula – Pitvaros − Makó összekötő út mentén az út szelvényezés szerinti bal oldalán épül meg. Az útvonal a mezőhegyesi szakasztól indul, és a Békés – Csongrád-Csanád megyehatáron keresztezi a Mezőhegyesi csatornát. Pitvaros belterületi, majd külterületi szakaszát követően csatlakozik csanádpalotai szakaszhoz, írja a magyarepitok.hu.

A munka során elvégzik a szükséges kábel kiváltásokat is

A szintén kétirányú, 2,3 méter széles csanádpalotai szakasz a település közigazgatási területén a 4434-as Gyula – Pitvaros − Makó összekötő út mentén a közút szelvényezés szerinti bal oldalán épül meg.

A kerékpárutat hat helyen keresztező mezőgazdasági utak 5-5 méter hosszon aszfalt, míg 20-20 méter hosszon mechanikai stabilizált burkolatot kapnak. A két szakaszhoz tartozó kerékpárút és a csatlakozó létesítmények teljes felülete mintegy 27.600 négyzetméter. A munka során a szakaszokon elvégzik a szükséges közmű és optikai kábel kiváltásokat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kerékpárút

útfejlesztés

csongrád-csanád megye

beruházás