Nem bírnak az őrült rezsivel: vidéki gyógyfürdő adta be a kulcsot, a város szabadulna tőle

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Nem bírnak az őrült rezsivel: vidéki gyógyfürdő adta be a kulcsot, a város szabadulna tőle

Bezárt a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő - közölte Harasztia Attila, a település polgármestere a Barcs Médiának. Kisebbik baj, hogy nem csak vendéget nem fogadnak, de az orvosi kezeléseket sem tudják biztosítani.

Országos tendencia a gyógyfürdők küzdelme a megnövekedett rezsidíjak miatt, de Csokonyavisontán ez a probléma nem újkeletű. Többször írtak ki üzemeltetésre és értékesítésre pályázatot, mivel a falu a bevételekből nem tudja fenntartani a fürdőt - írta a Barcs Média is.

A megnövekedett energiaköltségeket az önkormányzat most sem tudja finanszírozni, az üzemeltetés nem rentábilis, ezért a szüneteltetés mellett döntöttek az értékesítés idejére.

- közölte a település polgármestere, aki hozzátette, hogy az augusztusban megjelent nyilvános felhívás értelmében

Nem csak a fürdők, de a hotelek is nehéz helyzetbe kerültek a magas rezsi miatt, a Napi.hu-nak Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöki tanácsadója beszélt arról a múlt héten, hogy az ukrajnai háború előtt az energiaköltségek a városi szállodáknál a teljes bevétel 4-5 százalékát, a gyógy- és wellness szállodáknál 12-13 százalékát tették ki. Ez azóta a városi hoteleknél 13-14 százalékra, a gyógy- és wellness hoteleknél 18-19 százalékra emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsicsökkentés eltörlése

rezsiemelkedés

bezárás