Sorra nyitja éttermeit vidéken a Mc'Donalds: ezek a városok következnek

HelloVidék   
  Megosztom
Sorra nyitja éttermeit vidéken a McDonalds: ezek a városok következnek

Már nyolc új McDonald’s étterem nyílt idén Magyarországon, hét másik vidéki helyszínen pedig zajlik az építkezés. A nagyszabású beruházási program közepette az alapanyag- és energiaárak emelkedésével is szembe kell néznie az év első felében emelkedő árbevételt produkáló üzemeltetőnek, amely részletes helyzetképet adott a VG megkeresésére a hazai McDonald’sok fejlesztéséről.

A hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. a 2019-es tulajdonváltást követően egy új növekedési stratégiát dolgozott ki, hogy Magyarországon is minél több emberhez elvihessék „a mekizés élményét” – elevenítette fel a társaság a VG-nek küldött tájékoztatójában, amelyben hangsúlyozták: a stratégiájuk megalkotásakor az volt az egyik elsődleges szempont, hogy a vendégek, bárhol is járjanak az országban, minél elérhetőbb távolságban találjanak egy-egy McDonald’s éttermet, írja a Világgazdaság.

Bőven száz fölött a McDonald’s éttermek száma

Ezért feltérképezték az országot, és megkeresték azokat a helyszíneket, ahol realitása van új étterem nyitásának a következő években.

Előfordulhat, hogy új településeken is megjelenünk, de azokban a nagyvárosokban is figyeljük a vendégek visszajelzéseit, ahol már jelen vagyunk. Ezeken a helyszíneken, ha a vásárlók kiszolgálása ezt igényli, újabb étterem nyitása mellett dönthetünk, mint például Kaposváron, Kecskeméten vagy Pécsett

- közölték.

Magyarországon már 105 McDonald’s működik. Közülük 16-ot – a növekedési stratégia részeként – 2019 után nyitottak meg, ezen belül nyolcat idén: Kecskeméten, Zalaegerszegen, Pécsett, Velencén, Egerben, Szombathelyen, Baján, valamint Kistarcsán.

Növekvő kereslet mellett növekvő költségek

A koronavírus-járvány miatt életbe léptetett korlátozások feloldásának is köszönhetően az első hat hónapban az értékesítési árbevétel 38,3 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. Az autós kiszolgálást biztosító éttermek és a házhoz szállítás forgalmának bővülése mellett az év első felében növekedésnek indult az éttermi fogyasztás részaránya is.

Az év második felétől számos váratlan, nem tervezett negatív hatással kell szembenézniük, mint a forint-euró árfolyamváltozások, az alapanyag- és energiaárak drasztikus emelkedése, valamint az általános költségnövekedéssel járó magas infláció, ezek nagymértékben befolyásolják a vállalat eredményességét.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mcdonalds

nyitás

étteremlánc

gyorsétterem

étterem

étteremnyitás