Már hivatalos: itt a vadiúj rendelet a hazai távhődíjakról

Pénzcentrum   
  Megosztom
Már hivatalos: itt a vadiúj rendelet a hazai távhődíjakról

A többségében önkormányzati tulajdonú távhőszolgáltatókat súlyosan érinti az energiaválság, hiszen a költségeik a rezsiemeléssel megsokszorozódtak. A kormány emiatt kénytelen volt bővíteni a távhőkasszát, amiről a hivatalos tegnap péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben - vette észre a Pénzcentrum.

Péntek este megjelent a hivatalos jogszabály, amiben pontosan meghatározzák az új távhőárakat, illetve rögzítették a cégeknek juttatott támogatást is. A rendelet alapján nem egységes rendszerben növelték a bajbajutott távhővállalatok: van, aki az eddigiekhez képest másfélszeres, míg mások háromszoros juttatásban részesülnek - vette észre a Pénzcentrum.

A friss jogszabály szerint a cégek kapnak mostantól egy fix támogatási összeget, illetve a lakosságnak nyújtott szolgáltatás után egy fajlagos támogatást. Ezzel pedig a korábbi és az új támogatási mérték jelentős különbségeket mutat: az ajkai BAKONY-TÁVHŐ Kft. például eddig összesen 34 272 328 forintot kapott, ami az új rendelettel több mint a duplájára, 71 547 097 forintra emelkedett.

A mostantól érvényes díjak és támogatási összegek szolgáltatónként megtalálhatóak a Magyar Közlöny végén, a mellékletek között.

A teljes cikk a Pénzcentrumon olvasható, ITT.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

helllovidek

távhő

távhőfűtés

rendelet

magyar közlöny

gazdaság

gáz erőmű