Itt van Orbán Viktor újabb árstopos bejelentése: más termékek árát is befagyasztják

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt van Orbán Viktor újabb árstopos bejelentése:  más termékek árát is befagyasztják

Most a gázpiacon átmeneti nyugalom van, mert a gáztározók fel vannak töltve. Amikor a tél során kiürülnek a mennyiségek, akkor ismét felmehetnek az árak - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A kormányfő elmondta: hamarosan döntenek arról, hogy újabb termékeket vesznek be az árstop hatálya alá - emelte ki a Pénzcentrum.

Ha energiáról beszélünk Európában, akkor két kérdés van: van-e, és mennyibe kerül - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Mint a kormányfő kifejtette, az LNG beszállításnak korlátai vannak, minden ország próbál gázt szerezni különböző országokból. Most a gázpiacon átmeneti nyugalom van, mert a gáztározók fel vannak töltve. Amikor a tél során kiürülnek a mennyiségek, akkor ismét felmehetnek az árak. Egyetlen megoldás van a magas energiárakra: egyre több gázt kell beszállítani - mondta a kormányfő.

Ami Magyarországot illeti: itthon lesz elég gáz, olyan szerződéseket kötöttünk, amik garantálják a gázellátást. Az oroszoktól déli irányból érkezik gáz, a vezeték működik és Orbán reméli, hogy működni is fog, Magyarország meg fogja védeni az ehhez fűződő érdekeit. Az Oroszországból érkező gáz ára is az európai tőzsdei árakkal van összekötve, úgyhogy az is párhuzamosan drágul - magyarázta a miniszterelnök.

Az uniós gázársapka, és a közös beszerzés kapcsán kifejtette, nem várunk másokra, mert mi "ügyesebbek vagyunk" a gázbeszerzésben. Támogatjuk, ha valaki másokkal akar gázt beszerezni, de ez ne legyen kötelező - jelentette ki a kormányfő.

Ha magas az infláció, akkor magasak a kamatok - jelentette ki Orbán Viktor. Nem jó, ha be kell avatkozni, de be kell, amikor szükség van rá - utalt a kamatstopra.

Fotó: MTI

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

kossuth rádió

árstop

árstopos élelmiszer