Rossz hír a lakáshiteleseknek: kamatemelésről döntött ez a magyar bank

Pénzcentrum   
  Megosztom
Rossz hír a lakáshiteleseknek: kamatemelésről döntött ez a magyar bank

November elsejével emelkedik a lakáshitelek kamata a CIB Banknál - tudta meg a Pénzcentrum.

Összhangban a fiskális politikával, már hónapok óta komolyan megdrágultak a hitelek Magyarországon. Nemrégben jött a hír, miszerint kamatot emel a CIB Bank is, méghozzá november 01-étől - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Bankmonitor. A változásról szóló, a bank weboldalán hivatalosan publikált hirdetmények szerint változik a végig fix, illetve az 5 és a 10 éves kamatperiódusú lakáshitelek, illetve a szabad felhasználású jelzáloghitelek kamatszintje is.

A hivatalos adatok szerint eddig a banknál a legkedvezőbb fix lakáshitel 7,69% volt, ez november elsejétől már 8,59% - ra változik. Az ügyfelek további kamatemelésre is készülhetnek. Az alábbi változásokra készülhetünk:

  • A végig fix lakáshitelek esetében 0,9 százalékpont.
  • A végig fix szabad felhasználás jelzáloghiteleknél 0,5 százalékpont.
  • Az 5 éves kamatperiódusú MFL lakáshitelnél 0,81 százalékpont.
  • A 10 éves kamatperiódusú lakáshitelnél 0,2 százalékpont.
  • Az 5 és 10 éves kamatperiódusú szabad felhasználású jelzáloghitelnél 0,5 százalékpont.

Ha hitelfelvételre adnánk a fejünket, érdemes kiemelt figyelmet kell fordítanunk arra, hogy megfelelő konstrukciót válasszunk, hiszen az egyes banki termékek között százezres-miliós különbség is lehet. Az összehasonlításhoz ajánljuk a Pénzcentrum kalkulátorait!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

cib bank

gazdaság

kamat