Orbán kemény telet jósol: na, ennek a bejelentésnek senki sem fog örülni

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán kemény telet jósol: na, ennek a bejelentésnek senki sem fog örülni

Nehéz tél előtt állunk, Ukrajna egyre nehezebb helyzetben van - mondta Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország című műsorában. A miniszterelnök a Pénzcentrum beszámolója szerint arról beszélt, hogy attól nem kell tartani, hogy ellátási hiány lépne fel olajban, az árak emelkedése viszont probléma.


 


 

Nehéz tél előtt állunk, Ukrajna egyre nehezebb helyzetben van - mondta Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország című műsorában. A miniszterelnök arról beszélt, hogy attól nem kell tartani, hogy ellátási hiány lépne fel olajban, az árak emelkedése viszont probléma.

Ma aligha van fontosan kérdés a közvetlen mindennapok szempontjából, hogy mennyit kell fizetnie a háztartásoknak és a vállalkozásoknak az energiáért

- mondta a miniszterelnök a nemzeti konzultáció kapcsán.

Ha drágább az energia, mindennek felmegy az ára - tette hozzá. Azt tudjuk, hogy milyen volt Európa eddigi gazdasága, azt azonban nem lehet tudni, milyen lesz a jövőben a drága energia tükrében, ami súlyos helyzetet teremt

- magyarázta.

amelyen a magyar kormány már dolgozik Orbán Viktor szerint.

A globális minimumadó bevezetésével munkahelyek 10 ezrei szűnnének meg

- állította a miniszterelnök, aki szerint az adópolitika nem globális, hanem nemzeti ügy. A bevezetéséhez ezért nem járul hozzá a magyar kormány.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Magyarország nem támogatja, hogy az Európai Unió (EU) közös hitelfelvétellel finanszírozza az ukrán állam működésének fenntartását. "Nem szeretnénk, hogyha az Európai Unió az együttműködő tagállamok közössége helyett egy közösen eladósodott államok közösségévé vagy együttesévé válna" - mondta.

Címlapkép forrása: MTI

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

gázárak

olaj

energia-vészhelyzet

gazdasági helyzet

infláció