Rendkívüli akció: az egész országban küzdenének így a légszennyezettség ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Rendkívüli akció: az egész országban küzdenének így a légszennyezettség ellen

Egyedülálló, országos erdőtelepítő akciót indít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). Az intézmény három nemzeti parkkal - a Balaton-felvidéki, a Duna-Dráva és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal - összefogva Magyarország három pontján, közel félszáz hektáron hoz létre új erdőket, amelynek fái felcseperedve lehetővé teszik az egyetem károsanyag kibocsátásának semlegesítését.

Az erdőtelepítésben, amely a MOME Zero program része, az egyetem dolgozói és hallgatói is szerepet vállalhatnak. Az erdők telepítését és gondozását a jövőben az egyetem designer, építész és művész hallgatói erdész, ökológus és természetvédelmi szakemberek bevonásával, együtt végezhetik majd. Az egyetem közössége így a terepen, aktív munkán keresztül is megtapasztalhatja egy ökoszisztéma sérülékenységét és összetettségét, az ember-természet együttélésének alapvető szabályait.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

erdőtelepítés

mome

balaton-felvidék

duna-dráva

duna-ipoly nemzeti park