Sokkoló, lassan már ez is luxus lesz?! 115 százalékkal drágult egy év alatt a sertészsír

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló, lassan már ez is luxus lesz?! 115 százalékkal drágult egy év alatt a sertészsír

A zsíros kenyér drágult a leginkább az élelmiszerek közül Magyarországon a KSH friss adatai alapján. Egyetlen év alatt több mint a kétszeresére drágult a disznózsír.  Hasonlóképp drágult a töpörtyű is.

A zsíros kenyér drágult a leginkább az élelmiszerek közül Magyarországon a KSH friss adatai alapján, egyetlen év alatt több mint a kétszeresére drágult a disznózsír. Raskó György agrárközgazdász szerint a szegényebbek lényegesen nagyobbnak érzékelik az inflációt, mint a tehetősebbek. A szakértő azt is mondta: az árstop miatti veszteségeit hárítja a fogyasztókra a sertéságazat - írta az RTL.

Az agrárközgazdász a Klubrádióban január 16-án délelőtt megerősítette a sokkoló információt, valóban sokkoló mértékben nőtt a sertészsír ára. Hozzátette, részben azért is emelkedhetett a sertészsír ára ekkora mértékben, mert a kereskedők azt tapasztalták: a növényi olajok áremelkedése miatt erősen megnőtt a kereslet a sertészsír iránt. Így ennek is felment az ára. Hasonló jelenség figyelhető meg a töpörtyűnél is: a sonka bődületes drágulása miatt egyre többen ezt vásárolták, így ez iránt is megnőtt a kereslet. Raskó György szerint tudomásul kell vennünk, hogy vége az olcsó élelmiszerek korának.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zsír

töpörtyű

infláció

áremelkedés