Figyelem: ezekben a kórházakban tilos a látogatás hétfőtől, ez az oka a korlátozásnak

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem: ezekben a kórházakban tilos a látogatás hétfőtől, ez az oka a korlátozásnak

Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el a Békés megyei kórházakban az influenzaszerű tünetek számának emelkedése miatt. A korlátozásokat az intézmények honlapján tették közzé, írja az Index.

Az intézkedés a Békés Megyei Központi Kórház Gyulai és Békéscsabai tagintézményét, valamint az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet összes fekvőbetegosztályát érinti. Az intézkedés azokra nem vonatkozik, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az idei influenza elleni, szezonális védőoltást.

Békés vármegye az ország egyik olyan térsége, ahol jelenleg a leggyorsabban terjed az influenza. A Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett heti jelentése szerint itt és Győr-Moson-Sopron vármegyében volt a legtöbb beteg. Az influenzaszerű megbetegedések emelkedése miatt először a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó egységében rendeltek el látogatási tilalmat, aztán pár nappal később a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban rendeltek el részleges látogatási tilalmat, írják.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

látogatási tilalom

kórházak

békés megye

influenza