Megszólalt az Electrolux gyárvezér: ez vár a dolgozókra, ha bezár a vidéki gyár

HelloVidék   
  Megosztom
Megszólalt az Electrolux gyárvezér:  ez vár a dolgozókra, ha bezár a vidéki gyár

Megvizsgálják, hogy bizonyos kollégák az Electrolux-csoporton belül hol és hogyan tudnának elhelyezkedni – közölte a Szon.hu-val Szentpéteri Ferenc gyárigazgató.

Ahogy tegnap a HelloVidék is megírta, az Electrolux 2024 januártól nem folytatja tovább a hűtőszekrények gyártását nyíregyházi gyárában a lényegesen megváltozott üzleti környezet és alacsony kereslet miatt. A gyár 650 munkatársat foglalkoztat, a telephelyen szabadonálló hűtőszekrényeket gyártanak.

A dolgozókat természetesen értesítették a vállalat döntéséről – mondta el Szon.hu-nak Szentpéteri Ferenc gyárigazgató, aki arra kérdésre, hogy vizsgálják-e annak lehetőségét, hogy a nyíregyházi dolgozókat esetleg Jászberényben, a cég másik magyarországi telephelyén foglalkoztassák tovább, az alábbi választ adta:

a vállalat döntését a 2022. utolsó negyedévében készített hatástanulmány előzte meg, ami kifejezetten a nyíregyházi gyár versenyképességét vizsgálta, nem tért ki a jászberényi üzemre, ahol a vállalat tovább folytatja a hűtőszekrények gyártását.

Megvizsgálják, hogy bizonyos kollégák az Electrolux-csoporton belül hol és hogyan tudnának elhelyezkedni – közölte a gyárigazgató, és hozzátette: az Electrolux az egyes termékek gyártásának befejezését meghatározott terv alapján végzi – erre, és a kereslet-kielégítésre pontos üzleti terv készül, így a jövő év januárjáig legyártott termékek piaca biztosított.

Célunk továbbra is az, hogy biztosítsuk az Electrolux hosszútávú gazdasági növekedését, növeljük a versenyképességet a hűtőszekrény termékkategóriában

– közölte Szentpéteri Ferenc.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

elektrolux

gyárbezárás

nyíregyháza