Tovább gyűrűzik az akkumulátorgyár-botrány: mi lesz így a vidéki lakáspiaccal?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Tovább gyűrűzik az akkumulátorgyár-botrány: mi lesz így a vidéki lakáspiaccal?

Mióta felizzottak a kedélyek a debreceni akkumulátorgyár-fejlesztés kapcsán, a tiltakozók részéről rendre előkerül az is, hogy egy ilyen fejlesztés rossz hatással van a helyi lakáspiacra - írja a Pénzcentrum. Éppen ezért a lap most a Samsung gödi akkumulátorgyára kapcsán tett kísérletet arra, hogy kiderítse, igazak lehetnek-e az ingatlanpiacra vonatkozó félelmek.

Ahogy a portál írja, elemzésükhöz a NAV hivatalos tranzakciós adatait, illetve a KSH települési adatbázisát vették alapul, hogy megtudják, hogyan változtak a lakásárak a gödi beruházás szomszédságában. Emellett a kialakult helyzetről helyi ingatlanos szakemberekkel is beszéltek.

Mint írják, az nyílván negatív tényező, hogy egy ilyen gyár meglehetősen hangos, a közvetlen közelében lakók panasza így érthető. Negatív tényező lehet az is, bár ez nem egyértelmű, hogy valójában szennyezi-e a környezetet a gyár, a félelmek viszont mindenképp valóságosak, amely elriaszthatja a vevőket a piacról, és szűkíti az eladók mozgásterét. A pozitív oldalon pedig mindenképp meg kell említeni az üzem munkahelyteremtési képességét, illetve azt is, hogy egy ekkora gyárból a település is komolyan profitál az adóbevételeken keresztül, amit egyéb fejlesztésekre, például infrastrukturális beruházásokra fordíthatnak, ezek pedig egyértelműen értéknövelő hatásúak.

Göd alapvetően kedvelt és ideális adottságokkal rendelkező település. A kötöttpályás közlekedést előnyben részesítők körében kifejezetten népszerű, a csendes és hangulatos Duna menti városra az M2-es út bővítése óta az autós közlekedést preferáló ingázók sem panaszkodhatnak, gyors és problémamentes a fővárosba jutás

- fogalmazott a Pénzcentrum megkeresésére Szarvas Dávid, a Duna House Göd ingatlaniroda franchise partnere és irodai csoportvezetője.

Mennyire vonzó település Göd? Hogyan alakult a lakóingatlanok ára Gödön?Mit mondanak a helyi ingatlanosok? Erről és még több érdekes részletről a Pénzcentrum teljes cikkében olvashatunk, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

göd

akkumulátorgyár

pénzcentrum

ingatlanpiac