Egy újabb, balatoni lombkoronaösvény terve borzolja a kedélyeket: valóban jó ötlet pont ide építeni?

HelloVidék   
  Megosztom
Egy újabb, balatoni lombkoronaösvény terve borzolja a kedélyeket: valóban jó ötlet pont ide építeni?

Balatonbogláron is lombkoronaösvényt terveznek építeni, az ösvény a Várdombra kerül majd, néhány fa közé. A dolog érdekessége, hogy az ösvényt a pár méterre található balatonboglári gömbkilátó mellé tervezik építeni, derül ki az ATV riportjából.


 


 

Tömegek háborodtak fel azon, hogy Debrecentől 30 kilométerre fekvő Nyírmártonfalván úgy építettek például uniós támogatással ilyen sétányt, hogy körülötte tarra vágták az erdőt. A különös megoldás után nem sokkal jött az alföldi kilátó, Kunszentmiklós mellett egy teljesen sík területre építettek, mindössze másfél méter magas törpekilátót a nagyérdeműnek. Budapest főtájépítésze is megszólalt a lombkoronasétányokról: úgy fogalmazott, a lombkoronasétány inkább káros, mint hasznos, és már egy polgármester Móricka-rajza alapján is megépíthetik - írta a Telex.

Mindeközben Balatonbogláron is lombkoronaösvényt terveznek építeni, az ösvény a Várdombra kerül majd, néhány fa közé. A dolog érdekessége, hogy az ösvényt a pár méterre található balatonboglári gömbkilátó mellé tervezik építeni, derül ki az ATV riportjából.

A beruházást a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatából valósítják meg, összesen félmilliárd forintot szánnak a lombkoronaösvény kiépítésére. Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós az ATV-nek azt mondta, az ösvény mintegy 500 méteren fut majd végig a domb keleti és nyugati gerincén. Mint a polgármester elmondta, az egyik oldalon a fák lombkoronájában, 10 méter magasan húzódik majd az ösvény, a másik oldalon egy kilátópontban végződik majd, balatoni panorámával.

A helyiek az ATV-nek azt állították, ők örülnek az ösvénynek, „ennek legalább van értelme” a fák nélküli nyírmartonfalvai ösvényhez képest. A balatonboglári sétány nyár elejétől lesz látogatható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lombkoronasétány

balatonboglár

balaton