Kiderült, ezt tervezi Pintér Sándor a vidéki kórházi elfekvőkkel: sok beteget érinteni fog

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, ezt tervezi Pintér Sándor a vidéki kórházi elfekvőkkel: sok beteget érinteni fog

A kormány honlapján megjelent az a társadalmi vitára bocsátott rendelettervezet, amely módosítja a kórházi elfekvők rendszerét. A dokumentum hat kórházat és hat leendő ellátóhelyt nevez meg, mindenhol konkrét ágyszámokkal – írta meg a 24.hu .


 

A Pintér Sándor belügyminiszter által jegyzett tervezet arról szól, hogy az ellátottak a szakápolási célú fekvőbeteg-szakellátást nyújtó Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) intézményeiből a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mely intézményeibe kerülnének. Azaz kikerülnek az egészségügyi ellátásból és a szociális ellátásban jelennek meg.

A tervek alapján Oroszlányból (70), az Észak-Budai Szent János Centrumkórházból (100) ágy kerülne át egy-egy közeli szociális intézményhez.

Jóval nagyobb változást jelenthet ugyanakkor az, hogy a betegek a dombóvári kórházból Pincehelyre (39), Szombathelyről Celldömölkre (40), Nyíregyházáról Vásárosnaménybe (60), Karcagról pedig Kunhegyesre (25) kerülnének július elsejétől.

A rendeletre azért lesz szükség, mert január elsejétől módosult az ellenzék által sokat bírált szociális (saláta)törvény amely lehetővé tette, hogy az állami fenntartású egészségügyi szolgáltatóktól szakápolási központok vegyék át azokat az ágyakat, amelyeken tartós ápolást-gondozást végeznek, ezeket nevezi a köznyelv elfekvőnek - írta a lap.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

ágyszámok

egészség

egészségügy